Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

8 social media trends voor 2021 om uit te proberen

Ook in het nieuwe jaar zweren we bij het massaal inzetten van social media. Wat goed kan werken voor je kanaal, verandert zo nu en dan. Om precies die reden zetten we de 8 social media trends voor 2021 op een rijtje die ervoor zullen zorgen dat je op alle kanalen weer helemaal up-to-date bent.

  1. Social media wordt nóg belangrijker

Aangezien we nu veel vanuit huis doen, is het inzetten van socials een stuk belangrijker geworden. Nu we elkaar (bijna) niet kunnen opzoeken in het echt, is het mega belangrijk om voldoende van je te laten horen via je bestaande kanalen. Zo laat je zien dat je nog steeds aanwezig bent en kun je blijven communiceren. Ook is het een slimme zet om real life events, zoals workshops en trainingen, te organiseren via een livesessie via Facebook of Instagram.

2. Make it personal

Tegenwoordig mag het, ook op zakelijke socials, allemaal wel iets persoonlijker. Mensen houden nu eenmaal van een vertrouwd gevoel. Nu hoef je uiteraard niet je persoonlijke leven tot in de details te delen, maar een enkele keer een video opnemen waar je simpelweg je gezicht eens laat zien, kan al heel veel doen. Ook gaan we er over het algemeen heel goed op als het verhaal achter een merk of bedrijf verteld wordt. Verder wordt een kleine blik achter de schermen vaak erg gewaardeerd. Dit kan bijvoorbeeld door je publiek mee te nemen in het proces van een project. Op die manier voelen zij een band met jou als merk en zullen ze sneller geneigd zijn om te blijven hangen.

3. Verbinden met en inspelen op de doelgroep

We noemden het hierboven al: een goede band is belangrijk voor je business. Door enkel wat meer persoonlijkheid aan je berichten toe te voegen, kom je uiteindelijk niet veel verder. Je wilt die verbinding aangaan, aanvoelen wat je doelgroep nodig heeft. Probeer dus echt in kaart te krijgen waar zij blij van worden. Wat werkt wel en wat werkt niet? Jij kunt die wekelijkse Q&A heel leuk vinden, maar als je na de zoveelste poging nog steeds maar twee vragen binnenkrijgt, moet je bij jezelf nagaan of dit wel is wat jouw kanaal helpt om verdere stappen te zetten. Durf vragen te stellen aan je volgers en connecties en kijk ook eens of je je kunt verdiepen in een ander soort kanaal. Misschien blijkt wel dat je volgers veel gelukkiger worden van Pinterest dan – het voor jou – oude vertrouwde Facebook.

4. Waardevolle content

Het creëren van mooie content is fijn, maar content waar je publiek ook daadwerkelijk iets aan heeft, dat is uiteindelijk het doel. Social media krijgt er tot op de dag van vandaag steeds meer gebruikers bij. Het gevolg? Ontelbare Instagram stories, LinkedInberichten en Pinterestplaatjes. Niet heel gek dat jouw doelgroep hierdoor overspoeld wordt met bullshit. Jij wilt natuurlijk voorkomen dat je creaties nietszeggend zijn, want dat wordt steeds sneller genegeerd en als vervelend ervaren.

Op veel kanalen is het mogelijk berichten op te slaan. Iets dat voor het vergroten van je bereik heel belangrijk kan zijn. Hoe langer accounts bij je bericht blijven en hoe vaker je posts worden opgeslagen, des te beter dit is voor je kanaal. Deze factoren zorgen voor een groter bereik. Mensen zullen dit natuurlijk alleen doen als jij dus ook daadwerkelijk iets bijdraagt met je content. Je zult begrijpen dat voor jou nu de uitdaging is om deze waardevolle content te creëren en delen, zodat je berichten eruit springen in die zee van nietszeggende bullshit.

5. Ga in gesprek

Hoewel beeld nog altijd goed scoort bij het publiek, wordt het gebruik van audio ook steeds belangrijker. Podcasts zijn populairder dan ooit en ook Clubhouse, een tof nieuw medium dat verkrijgbaar is in de App Store, is al flink aan het groeien. Die laatste is nog niet bij iedereen bekend, maar we verwachten dat hier aankomende maanden verandering in zal komen. In het kort: Clubhouse is een app waarin er in meerdere kamers livegesprekken gevoerd worden. Eigenlijk is het dus als een telefoongesprek. Wat het anders maakt, is dat je als buitenstaander de gesprekken kunt joinen en zo kan meeluisteren. Als iemand in het virtuele publiek zijn hand opsteekt, kunnen de sprekers hen de beurt geven. Zo blijft het gesprek goed te volgen.

Podcasts en Clubhouse-gesprekken zijn interessant, omdat je er een hele andere kant mee kunt inslaan. Wij verwachten daarom dat een van de belangrijkste social media trends in 2021 zal zijn dat je echt in gesprek gaat met je doelgroep en de connectie met hen aangaat door middel van lange gesprekken en verhalen.

6. Keep it real

Eerlijkheid duurt het langst. Dat geldt ook voor de social media. Durf daarom transparant en duidelijk te zijn, want dit wordt echt gewaardeerd bij je volgers. Niemand heeft iets aan een vage boodschap en mooie beloftes die niet nagekomen kunnen worden. Ga dus altijd na wat haalbaar is voor jezelf en houd je boodschap helder.

7 .Social selling

Een ander puntje in de lijst van social media trends, is social selling. Oftewel: de verkoop van je product of dienst starten via je kanalen. Instagram maakt het je wel heel makkelijk met de speciale shoppagina. Je kunt hiermee je producten taggen op je foto, waardoor je volgers na een simpele klik al doorgestuurd worden naar het product op je website. Verder kun je je socials heel goed gebruiken om je verkeer naar je website en dus producten of diensten te leiden. Zorg voor een goede en duidelijke call to action in je berichtgevingen laat je (potentiële) klanten altijd weten hoe ze op je product terecht kunnen komen.

8. Kenniseconomie

Er is een shift gaande naar kenniseconomie, wat inhoudt dat het verkopen en delen van kennis steeds belangrijker wordt. We zien dan ook steeds vaker dat bedrijven hiervoor kiezen, in plaats van fysieke producten. Hoe dit in het rijtje van social media trends past? Heel simpel: ook hier wordt het delen van kennis steeds essentiëler. Waar we voorheen op TikTok vooral dansjes voorbij zagen komen, gebruikt het platform haar bereik nu om informatieve accounts de ruimte te geven.

Je leest het: genoeg social media trends om voort te zetten of uit te proberen! Ga vooral na wat goed bij jouw merk en doelgroep past en je zult snel genoeg merken of je er baat bij hebt. 

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

  • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
  • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
  • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
  • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
  • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
  • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
  • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
  • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
  • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?