Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Hoe ontdek ik mijn Human Design?

Human Design is een systeem voor zelfbewustzijn en zelfontwikkeling dat ons inzicht geeft in wie we zijn als persoon. Aan de hand van onze geboortegegevens leert het ons wie we werkelijk zijn en hoe wij kunnen leven op een manier die volledig bij ons past. Vaak hebben wij namelijk geleerd om op een bepaalde manier te leven, zoals het in de maatschappij hoort. 

Alleen wie legt ons uit hoe wij zélf moeten leven? Hoe onze energie werkt, wat bij ons past, wat onze rol is in het collectief. Voor alles in de wereld zijn wel opleidingen of studies die je kunt doen. Behalve voor het leven. Nergens kun jij leren leven op een manier die voor jou werkt. Met human design kun je dat wel.

Zo zie ik human design; als de leer van jouw unieke leven. Wie jij bent ontworpen om te zijn. Want de wereld is nog mooier als iedereen zichzelf mag zijn. En Human Design laat je dat zien. In deze blog leg ik je alles uit over human design.

Het ontstaan van Human Design

Human design is ontstaan op Ibiza in 1987, toen een man genaamd Alan Krakower ‘een stem’ hoorde. Hij beschreef dit als een intens wit licht en een stem die tegen hem praatte. Het was een zijn, die verder en superieurder was dan wij ons kunnen voorstellen. Die stem vertelde Alan, die later zijn naam veranderde naar Ra Uru Hu, over het Human Design Systeem.

Acht dagen en nachten lang bleef deze stem bij hem om Alan te vertellen over de informatie die later human design is geworden. Deze ontmoeting gebeurde tijdens supernova 1987A, waardoor hij op een bewust niveau de transmissie van deze informatie heeft gekregen.

Terwijl Alan bewust de informatie doorkreeg, zal het ook in die periode in de neutrino’s van de aarde. Dat zijn kleine deeltjes die informatie verspreiden. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar wat dit betekent is dat wij allemaal de energie van het human design systeem hebben doorgekregen, dan wel op een onbewust level.

Dit is de reden dat veel mensen, jij waarschijnlijk ook, zich zo tot human design aangetrokken voelen. Het maakt iets wakker wat op een onbewust level, er altijd al is geweest. Na de ontmoeting met de Stem heeft Alan een groot deel van zijn leven gespendeerd om het Human Design Systeem aan de wereld te leren. Zo is human design ontstaan en vanaf dat moment alleen maar bekender geworden.

Wat maakt Human Design bijzonder?

Er zijn al duizend-en-een persoonlijkheidstesten en modellen. Want eerlijk is eerlijk, wij als mensen vinden het heerlijk om onszelf beter te leren kennen. Veel van die systemen zijn herkenbaar tot op een bepaald niveau. Dat is waar human design voorbij gaat. Hier is ook een reden voor.

In de 18e eeuw is er namelijk een shift in de mensheid ontstaan. Wij als mensen gingen toen van een 7-centered being, naar een 9-centered being. Eerder hadden wij als mensen 7 chakra’s in ons lichaam. Dit werden er na de verandering 9. Dit kwam omdat het solar plexus chakra en het identiteit chakra beide gingen splitsen. Door de splitsing werden wij 9-centered beings, wat die verandering in de mensheid teweeg bracht.

Naast dat het een verandering in onszelf teweeg heeft gebracht, veranderde hierdoor ook ons bewustzijn. Veel systemen die wij op dit moment kennen, zijn nog de systemen die gemaakt zijn door de 7-centered beings. Dit is ook de reden dat andere systeem niet 100% resoneren of kunnen aansluiten. Ze zijn top, maar gaan maar tot een bepaald level, waarbij Human Design het totale plaatje laat zien.

En niet om te zeggen dat Human Design beter is dan andere systeem, want alles is er voor een reden, maar het is wél de verklaring waarom Human Design bij mij en veel anderen heel diep resoneert. Het laat ons als mens in totaliteit zijn, in plaats van een platgeslagen stukje.

Hoe ontdek je jouw human design?

Hoe ontdek jij jouw Human Design? De ultieme Human Design Gids

Aan de hand van jouw geboortegegevens kun je jouw chart vinden. Klik hier om jouw chart te zien en te downloaden. Jouw chart zal een variatie zijn op de afbeelding hierboven.

De chart zal een combinatie zijn van cijfers, kleuren en symbolen. Die maken voor de eerste keer nog niet uit. In het begin raad ik je aan om je te concentreren op de informatie aan de bovenkant; energietype, strategie, autoriteit en profiel. Dat is waar jij jouw human design experiment mee kunt beginnen.

Energietype in Human Design

Zoals ik net zei is je energietype een van de aspecten waar je in het begin naar kunt kijken. In Human Design zijn er vijf energietypes. Manifestor, generator, manifesting generator, projector en reflector. Jouw energietype laat je zien hoe je unieke energie werkt, wat jouw rol is in de maatschappij, hoe jij in relaties functioneert en nog veel meer.

Door alleen al jouw energietype te ontdekken, kan het onwijs veel verklaren over hoe jij je voelt. Bij elk energietype hoort een strategie. Als je een bepaald energietype bent, hoort daar automatische een strategie bij. Alle projectors hebben bijvoorbeeld de strategie ‘wachten op een uitnodiging’. Zelfde geldt voor alle manifestors, generators, manifesting generators en reflectors.

Een strategie kun je zien als deel van jouw handleiding. Bij een Ikea kastje moet je een bepaalde handleiding volgen, de mechanische stappen, en dan weet je zeker dat het gewenste eindresultaat zal worden behaald. Als je die handleiding niet volgt, dan weet je zeker dat het veel moeilijker zal worden het kastje in elkaar te zetten.

Zo werkt strategie ook. Het is een handleiding van jouw energietype die jij mag volgen, waardoor je zeker weet het jouw leven het gewenste eindresultaat heeft; geluk, succes en betekenis.

Manifestor

 • Rol: de starter
 • Strategie: initiëren
 • Not-self: boosheid
 • 9% van de bevolking

De manifestor is op de aarde om te starten en om processen aan te zetten, om bewegingen te starten, op iets totaal nieuws te creeëren op een manier die nog nooit eerder is gedaan. Alles wat nieuw is op deze wereld, begint op een of andere manier bij een manifestor. Het kan door iets kleins zijn, maar het begint er altijd. Daarvoor zijn ze gemaakt.

De manifestors zijn op aarde om impact te maken, om verandering te brengen, om de weg vrij te maken te maken waardoor anderen kunnen volgen. Jij als manifestor bent van nature een ontzettend krachtig persoon. Als jij de kamer binnen komt, dan weten mensen het gewoon. Dat je de sterke energie die jij hebt.

Wanneer jij een manifestor bent zul jij er waarschijnlijk een hekel aan hebben als anderen je zeggen wat je moet doen. Logisch, want jij bent gemaakt om totaal je eigen pad te volgen en niet om te doen wat een ander zegt. Voor anderen kun jij aanvoelen als gesloten of onbereikbaar. Dit komt omdat jouw aura van nature anderen beïnvloed, jij bent er niet voor gemaakt om zelf beïnvloed te worden.

Door simpelweg ergens te zijn, zul jij diegene om je heen beïnvloeden. Zo werk jij. Daar hoef je niets speciaals voor te doen. Integendeel zelfs. Hoe meer jij jouw eigen pad gaat volgen en gaat doen wat jij zelf voelt en wilt, hoe meer jij de plek in neemt die voor je bestemd is.

Doordat jij als manifestor gemaakt bent om te initiëren en te starten, zul jij ‘urges’ krijgen van het universum. Dit is een soort diepe behoefte om iets te doen. Tegelijkertijd komt er onwijs veel energie vrij om het te gaan uitvoeren. Die urges krijg jij niet voor niets. Dit betekent dat het iets is wat jij in de wereld mag zetten.

De verandering die jij hier bent om te brengen. Weet ook dat niet perse gemaakt bent om iets af te maken. Jij mag het beginnen en anderen zijn ervoor gemaakt het te finaliseren.

Jij mag starten, rusten, weer iets starten en weer stoppen als je energie op is. Dat is de cyclus die jij mag volgen. Hierbij is de rustperiode, na een urge, heel belangrijk dat je rust neemt. Het uitvoeren van een urge kost veel energie, uiteraard heb je op dat moment er genoeg van. Alleen achteraf kan je lichaam tijd nodig hebben om te herstellen. Geef jezelf die rust.

De strategie van de manifestors is om te informeren. Dit betekent dat het heel belangrijk is dat de manifestors de mensen om hen heen in te lichten over datgeen wat ze gaan doen. Dit is geen toestemming vragen of overleggen, dit is simpelweg het laten weten.

Hierdoor kunnen de mensen om de manifestor heen besluiten of ze mee willen in datgeen wat de manifestor gaat doen of dat ze uit de weg gaan. Hierdoor kan de manifestor de urges die er zijn met veel meer gemak uitvoeren; er staan minder mensen in de weg.

Als de manifestor niet informeert, krijg je boosheid. Boosheid in de manifestor zelf of boosheid vanuit de mensen erom heen. Dit is de niet-zelf van de manifestor. Hieraan kun jij als manifestor merken dat je iets doet wat niet klopt. Door te informeren kun je dat voorkomen.

Als je echt diep in jouw Human Design wil duiken en wil leren hoe jij dit praktisch kan toepassen in je dagelijks leven, bestel dan hier jouw Human Design Report!

Generator

 • Rol: bouwer
 • Strategie: reageren
 • Not-self: frustratie
 • 37% van de bevolking

De generators zijn de bouwers van deze wereld. Zij hebben het talent om een visie in de realiteit te manifesteren. Dat is hun rol. Om te bouwen aan alles wat ze leuk vinden. In de basis zijn de generators op aarde om het werk te doen waar ze zielsgelukkig van worden. Om een leven vol voldoening te leiden. Deze voldoening zullen wij vinden in werk.

De generator zal iemand zijn dat, al hebben ze al het geld op de wereld, ze nog steeds willen werken. Uit werk wat ze echt leuk vinden, alleen ze onwijs veel energie. Deze energie zet vervolgens de rest van de wereld weer aan. Als jij een generator bent, kun jij jezelf zien als de energiecentrale van de wereld. Het moment dat jij werk doet waar je gelukkig van wordt, zal deze energie nog meer worden. Het is dan ook jouw taak om werk te doen waar je energie van krijgt. Dat is de manier waarop jij een ultieme bijdrage kunt leveren aan de wereld. Door energie te hebben en datgeen te doen waar je blij van wordt.

Een experiment wat jij kunt doen als generator is een maand lang alleen doen waar je blij van wordt. Vraag jezelf ‘waar heb ik vandaag zin in?’ en ga dat doen. Ik kan je bijna garanderen dat je leven er over een maand totaal anders uit ziet. Hoe meer jij gaat doen waar je gelukkig van wordt, hoe meer jij jouw aligned pad zult bewandelen. De kansen, mogelijkheden en mensen die voor jou bestemd zijn zullen je dan gaan vinden.

Grote kans dat er een ding is, waar jij gelukkig van wordt. Uiteraard kunnen het meerdere aspecten zijn, maar het heeft altijd een samenhangend verband. Dit komt doordat jij als generator gemaakt bent ergens heel goed in te worden. Dat is jouw gave; een meester worden in wat je doet. Of dit nou coachen, schilderen of mensen helpen is, dat maakt niet uit. Because your gift is mastery.

Generators zijn gemaakt om te reageren op het leven. Dat is hun strategie. Ze mogen responderen. Dit kun je heel simpel uitleggen als niet zelf initiëren. Zitten en afwachten wat je kant op komt. De generators hebben een open, magnetische en magische aura waar het universum constant mogelijkheden op afstuurt. Er komen constant kansen op het pad van de generator. Het is een kwestie van deze kansen herkennen en dan actie nemen.

De ‘just do it’ mentaliteit mag je als generator los laten. Jij bent hier niet om dingen zelf te initiëren, maar juist om te ontvangen. Los te laten en te geloven in de mogelijkheden die het leven te bieden heeft. Juist als je vanuit je hoofd actie gaat ondernemen, omdat je denkt dat het hoort, dan komt de frustratie om de hoek kijken. Dat is de niet-zelf van jou als generator. Op dat moment weet jij dat je niet in alignment bent. Let goed op de moment dat je frustratie voelt. Het werkt als een soort amber alert. Ramen en deuren dicht en ga bekijken wat de oorzaak van de frustratie is.

Als je echt diep in jouw Human Design wil duiken en wil leren hoe jij dit praktisch kan toepassen in je dagelijks leven, bestel dan hier jouw Human Design Report!

Manifesting Generator

 • Rol: bouwer
 • Strategie: reageren en informeren
 • Not-self: frustratie en boosheid
 • 33% van de bevolking

De manifesting generator heeft het talent om een visie te hebben en die visie een realiteit te maken. Manifesting generators zijn namelijk een combinatie van de generators en de manifestors. Door de manifestor kan hebben zij de mogelijkheid om vooruit te kijken, te zien wat mogelijkheid is. Met de generator energie, hebben ze ook het vermogen om naar die visie toe te werken.

De manifesting generators zijn mensen die een einddoel voor zich zien en zo snel mogelijk dat doel willen behalen. Ze kunnen precies zien welke stappen er genomen moet worden, welke stappen onnodig zijn en hoe ze zo efficiënt hun doel behalen. In dit proces hebben de manifesting generators de neiging om stappen te gaan overslaan. Ze gaan zo hard sprinten dat ze over hun eigen voeten struikelen.

Hier leren ze vervolgens van om zo nóg sneller het gewenste resultaat te gaan behalen. Om deze reden zijn de manifesting generators de snelste energietype in Human Design. Van nature denken en bewegen de manifesting generators snel. Grote kans dat als jij een manifesting generator bent, jij al bij hoofdstuk tien bent, terwijl de rest nog moet beginnen. Dat is jouw ultieme talent.

Net als de generators ben jij als manifesting generator gemaakt om werk te doen waar je gelukkig van wordt. In de basis ben jij ontworpen om te werken en te bouwen. Alleen bij jou zal dit nooit aan een ding zijn. Jij start iets op en dan verveel je je, waardoor jij weer doorgaat naar het volgende. Dan start je weer iets en verander je weer. Dat is het proces waar jij van nature in hoort.

Als manifesting generator ben jij niet gemaakt om één ding je hele leven lang te doen. Jij bent gemaakt voor afwisseling, variatie en verandering. Waarschijnlijk zul jij nooit helemaal in een hokje passen. Indien jij jezelf probeert te forceren om in een hokje te passen, zal je hier ongelukkig van worden. Je bent multi passioneel en wordt blij van veel verschillende dingen.

Hierdoor ben jij gemaakt om alles te proeven, te ervaren en te doen waar je enthousiast van word, niet om dingen af te maken. Je bent onwijs goed in iets opstarten, maar het afmaken zal niet iets voor jou zijn. Dit hoort bij je.

Net als de generators heb jij van nature een open, magnetische aura. Hier komen constant kansen, mensen en mogelijkheden op af. Hier hoef jij niets voor te doen. Het is jouw taak te responderen op het leven, niet te initiëren. Jouw strategie begint bij responderen. Je mag gaan relaxen en kijken wat op je af komt. De kansen zijn overal, je hoeft ze alleen te zien. Het universum laat je jouw pad zien, als je gaat responderen.

Dan hebben de manifesting generators nog een tweede strategie; informeren. Door het manifestor deel in je, is het belangrijk dat je gaat informeren. Het moment dat er iets op je pad is gekomen, mag je de mensen om je heen gaan informeren, voordat je actie onderneemt.

 Hierdoor kunnen zij zich voorbereiden op jouw actie door of uit de weg te gaan of je te helpen. Dit is geen toestemming vragen of overleggen. Het is simpelweg mededelen. Zo weten de mensen om je heen wat ze kunnen verwachten, waardoor je veel boosheid en frustratie voorkomt.

Als je echt diep in jouw Human Design wil duiken en wil leren hoe jij dit praktisch kan toepassen in je dagelijks leven, bestel dan hier jouw Human Design Report!

Projector

 • Rol: begeleiden van de energie
 • Strategie: wachten op de uitnodiging
 • Not-self: bitterheid
 • 20% van de bevolking

De projectors zijn op de aarde om de energie van andere te begeleiden. Om de mensen om hen heen echt te zien. Projectors kunnen als het ware in de ziel van de ander kijken.

Waarbij de maatschappij vanuit een kant kijkt, bekijkt een projector het van een heel ander perspectief. Iets heel unieks. Door de andere manier van denken die een projector heeft, kan diegene dingen zien die anderen niet zien. Daarom ben jij als je een projector bent, ervoor gemaakt om een gids te zijn. Om mensen te begeleiden, in welke vorm dan ook. 

Jouw ultieme talent als projector is vragen stellen. Jij kunt een ruimte binnenkomen en álles gaan bevragen. Doordat jij de juiste vragen stelt, zullen de mensen om je heen gaan nadenken. Je zet ze aan het denken over onderwerpen die nog nooit langs zijn gekomen.

Overigens zullen alle vragen voor jou logisch voelen en voor de hand liggen, voor anderen kan het levens veranderd zijn. Dat is wat jij doet. Je stelt de vragen die niemand anders stelt. Jij bekijkt, analyseert en stelt vragen. Hierdoor kun je snel tot de kern komen en diepe lagen aanraken, precies zien hoe iets in elkaar zit en hoe het beter kan. Hierdoor ben jij de geboren coach, mentor of gids. Het zullen dingen zijn die je van nature goed afgaan.

Projectors worden beschouwd als niet-energie types, maar dat betekent niet dat projectors geen energie hebben. Het betekent dat jij als projector niet de bron van de energie bent, maar de begeleider van de energie waarmee je in contact komt. Je helpt de energie als het ware op weg.

Met deze talenten en mogelijkheden ben jij als projector de nieuwe leider. Degene die andere richting geeft en hen laat zien wat nog meer mogelijk is. Alleen voordat een projector in deze rol kan stappen, is het belangrijk dat ze hun eigen krachten en talenten gaan erkennen. Eerst moeten ze zichzelf écht zien voor wie ze zijn, voordat een ander dat kan.

De strategie van de projectors is wachten op de uitnodiging. Dit lijkt heel onhandig en ingewikkeld, maar is gemaakt om je te beschermen. Je weet inmiddels dat de projectors situaties op een totaal andere manier zit. Waarbij anderen het probleem zien, zie jij allang de oplossing.

Alleen voordat jij advies geeft of de oplossing verteld, mag je wachten op de uitnodiging. Dat je de uitnodiging van de ander krijgt om advies te geven of iets te delen. Zo geeft de ander je de erkenning voor je wijsheid. Ze erkennen het feit dat jij iets bijzonders te delen hebt. 

Je kunt het zo zien; een appel is onwijs waardevol voor een verhongerde man. Het is z’n gewicht in goud waard. Alleen het moment dat je die appel door zijn strot gaat duwen, zal die man niet zo blij zijn. Hetzelfde geldt voor jouw advies. Hetgeen wat je te delen hebt is ontzettend waardevol, mits je wacht op het juiste moment.

Door te wachten op de (energetische) uitnodiging, kan de ander zich voorbereiden en jouw advies waarderen zoals het verdiend. Alleen het moment dat je ongevraagd je advies gaat geven, hoe goed ook bedoeld, is het moment dat je het door hun strot heen gaat duwen. Die ontvanger kan dan niet goed luisteren, waardoor je waardevolle advies niet op waarde zal worden geschat. Daarom is het belangrijk dat je voordat je advies geeft je wacht op de uitnodiging.

Wachten op de uitnodiging hoef je niet letterlijk te nemen. Je hoeft niet te gaan stilzitten. Het gaat erom dat je wacht op de uitnodiging wanneer het gaat om de ander. Iets waarbij jij je waarheid, gave, inzicht, perspectief, talent wilt delen. Dan mag je wachten op de erkenning. Wat betreft andere situaties of dingen die je wilt doen, gaat het om je autoriteit. Als jij een youtube kanaal wilt starten, hoef je daarvoor niet eerst een uitnodiging te krijgen. In dat geval gaat het erom dat je kijkt wat jouw autoriteit zegt.

Als je echt diep in jouw Human Design wil duiken en wil leren hoe jij dit praktisch kan toepassen in je dagelijks leven, bestel dan hier jouw Human Design Report!

Reflector

 • Rol: spiegelen van het collectief
 • Strategie: wacht een maancyclus
 • Not-self: teleurstelling
 • 1% van de bevolking

De reflector heeft een belangrijke taak in het collectief. De reflector is een spiegel en barometer van de maatschappij. Hoe goed het gaat met de reflector, zo goed gaat het met de maatschappij. In een reflector chart zijn alle centrums wit of ongedefinieerd.

Dit betekent dat de omgeving veel invloed heeft op een reflector. Als ze zich niet goed voelen, moeten ze of alleen zijn of ze zijn niet in de juiste omgeving. Zo simpel kan het zijn. De reflector is een directe spiegel van de omgeving. Doordat de chart zo open is, zijn de reflectors nog het meest uiteenlopend.

Er zijn niet veel duidelijke kenmerken van het zijn van een reflector. Wel zijn alle reflectors gevoelig, krachtig in hun kwetsbaarheid en onwijs empathisch. De uiting van al deze eigenschappen kan vervolgens weer verschillen op basis van de gedefinieerde poorten.

Als reflector ben jij een niet-energietype. Jij bent niet gemaakt om de generator maatschappij bij te houden. Dat tempo past niet bij jou. Verwacht niet van jezelf dat je dit doet. Jij hebt een andere, veel belangrijkere taak, dan generators proberen bij te houden.

Door de openheid van je chart en het feit dat je een niet-energietype bent, heb jij veel alleen tijd nodig. Wanneer jij alleen bent, dan kun je ‘jezelf voelen’ als het ware. Dat zijn de moment dat je kunt opladen en tot rust kunt komen. Neem en eer deze tijd echt.

Door alle openheid in de chart van een reflector, is er potentie voor diepe wijsheid. Als jij een reflector bent, kun jij de potentie van de mensheid en individuen, voelen. Jij voelt, ziet en ervaart wat er allemaal mogelijk is. Dat is je talent.

Doordat jij zo open bent, is er veel variatie in jouw energie, het kan van dag tot dag verschillen. Dit komt omdat jouw energie wordt beïnvloed door de maan. De poorten waar de maan instaat, heeft een directe invloed op jouw chart. Dit kan sommige aspecten oplichten in je chart voor een paar dagen, om vervolgens weer te veranderen. Hierdoor kan jij van dag tot dag verschillen, waardoor jij een langere tijd nodig hebt om tot beslissingen te komen. Daarom is jouw strategie om een maancyclus te wachten.

In een maancyclus zullen veel poorten zijn gedefinieerd in je chart. Elke keer weer een andere. Vraag jezelf elke keer af ‘hoe denk ik er nu over?’ Als je een langere tijd het antwoord consistent is, dan weet je zeker dat het kloppend voor je is. Dat is de strategie die jij mag volgen. Op de manier zul je responderen op de dingen die juist voor je zijn en vermijd je teleurstelling achteraf.

Als je echt diep in jouw Human Design wil duiken en wil leren hoe jij dit praktisch kan toepassen in je dagelijks leven, bestel dan hier jouw Human Design Report!

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

 • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
 • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
 • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
 • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
 • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
 • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
 • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
 • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
 • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?