Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Wat betekent innerlijke autoriteit?

Wanneer je net begint aan je Human Design reis, krijg je een hoop nieuwe termen naar je toe gegooid met daaraan hangend nóg meer nieuwe informatie. No worries, wij willen je zo goed mogelijk door de basis heen helpen! Lees snel verder om erachter te komen wat de zeven autoriteiten in Human Design zijn en waarom jij vandaag nog moet beginnen met het volgen van je eigen autoriteit!

Binnen Human Design zijn er vier aspecten die wij je aanraden om op te focussen als je net begint: je energietype, strategie, autoriteit en profiel

In deze blog gingen we al dieper in op de verschillende energietypes en hun bijbehorende strategie. Deze twee factoren zijn ontzettend belangrijk, aangezien je energietype je heel veel vertelt over wie jij bent als persoon en laat zien hoe jouw unieke energie werkt. Bij ieder energietype hoort dan weer een strategie die hier op aansluit. Vandaag willen we jullie meer vertellen over het derde aspect: je autoriteit.

Functie van de autoriteiten binnen Human Design

De autoriteit heeft te maken met het nemen van beslissingen. Deze helpt je dus om keuzes te maken. In de huidige maatschappij wordt er nog  vaak verteld dat je keuzes moet maken met je hoofd, je rationele mind. ‘Maak gewoon een voor- en tegenlijstje’, dat soort onzin. De manier waarop je keuzes maakt vanuit het perspectief van Human Design, is vanuit je lichaam. Dit noem je jouw autoriteit. Iets waar je blind op kan vertrouwen. In totaal telt Human Design zeven verschillende autoriteiten. Ieder heeft dan weer een andere manier van het maken van beslissingen. Het is heel effectief om te weten wat jouw autoriteit is en om vervolgens te leren hoe je deze inzet in je leven. Waar je strategie toont hoe jij je leven mag leven en hoe dingen op je pad komen, bepaal je aan de hand van je autoriteit of iets wel of niet goed voor je is.

Verschillende autoriteiten in Human Design

We tellen zeven verschillende autoriteiten binnen Human Design: emotioneel, sacraal, splenic, ego/hart, self-projected, mental en lunar. Dit is wat de autoriteiten betekenen:

Emotionele autoriteit

De meest voorkomende autoriteit is de emotionele. Wanneer je een keuze moet maken, kun je doormiddel van je gevoelens aanvoelen of deze wel of niet geschikt voor je is. Stel: iets komt op je pad, dan weet je dankzij je emoties wat je moet doen. Je emoties, of het gebrek daaraan, vertelt of iets aligned voor jou is. Voor je knopen doorhakt, is het heel belangrijk om te tijd te nemen. Heb je een emotionele autoriteit, dan zul je het vast herkennen dat je hert ene moment mega enthousiast bent over een idee en er direct mee aan de slag wilt, om dat gevoel vervolgens weer naar beneden te zien gaan en te twijfelen aan die keuze. Dit wordt ook wel de emotionele wave genoemd. Dat op en neer springen van positieve en negatieve gedachtes rondom het idee gebeurt constant. Het is dus een letterlijke golf van emotie. Hoe lastig dit ook kan zijn, je moet deze voelen en ervaren voor je een keuze kan maken. Uiteindelijk komt er een kantelpunt, oftewel de emotionele helderheid. Dit voelt als een bepaalde rust in je lichaam en de onrust vertrekt. Zodra dit gebeurt, weet je dat je definitief een keuze kan maken. Voor jou is het onwijs belangrijk om op die emotionele helderheid te wachten. Geef jezelf hier ook de ruimte voor. Zeg gerust: hier kom ik op terug. Anders krijg je spijt en dat werkt niet. Deze emotionele golf kan vijf minuten duren, een uur of een jaar. De duur maakt niet uit. Neem pas een beslissing als je écht die emotionele helderheid voelt.

Sacrale autoriteit

Een sacrale autoriteit is de tweede die het meest voorkomt in Human Design. Deze heb je automatisch als je sacraal gedefinieerd hebt in je chart. Als een keuze de juiste is voor je, voel je in je onderbuik een soort enthousiasme. Een gevoel dat aangaat. Als dat gebeurt, dan weet je: dit is wat ik moet doen voor mezelf. We geven altijd als tip: stel jezelf een ja/nee vraag. Zo weet je of je de juiste beslissing maakt. If it’s not a hell yes, it’s a hell no! Mensen met een sacrale autoriteit moeten echt super enthousiast worden van het idee, anders kun je het maar beter laten. Als hun onderbuik gevoel, of sacraal, niet aan gaat dan weten ze zeker dat de keuze niet voor hen is.

Splenic autoriteit

Als je emotionele en sacrale centrum ongedefinieerd zijn en je spleen, oftewel milt is gedefinieerd, heb je een splenic autoriteit. Deze gaat over het volgen van je intuïtie. Mensen met een splenic autoriteit maken beslissingen vanuit hun intuïtie, vanuit het hun. De splenic autoriteit vertelt je in het moment of iets wel of niet goed voor je is. Dit is een van de weinig autoriteiten die meteen kan beslissen.  Je moet juist niet een paar keer over je antwoord nadenken: in het moment voel en beslis jij of iets de juiste keuze is. Je mag direct reageren en niet langer doordenken om straks nog een keer aan te kondigen wat je keuze wordt. Luisteren naar wat je intuïtie je te vertellen heeft, daar mag je echt op vertrouwen aangezien dit jouw manier van keuzes maken is. Niet aan jezelf twijfelen, want je weet het gewoon! Juist wanneer je gaat nadenken en rationaliseren ga je verder van dit gevoel af.

Ego/hart autoriteit

Bij deze autoriteit binnen Human Design is het hart/ego gedefinieerd en de voorgaande centrums niet. Heb jij deze? Dan mag je jezelf afvragen: ‘wat wil ik? Wat zijn mijn behoeftes en verlangens? Wat wil ik écht weten?’ Alles wat goed voelt mag je direct doen en je mag daar meteen naar handelen, want juist dat is goed voor je. Het kan best pijnlijk zijn om deze autoriteit te hebben, want vaak wordt het door de maatschappij toch gezien als iets verkeerds als je iets wilt en verlangt en daar ook echt naar handelt. Probeer dit los te laten. Het enige wat je hoeft te doen, is kijken wat je zelf wil en vervolgens precies datgene uitvoeren. Eigenlijk is deze autoriteit heel simpel, tenminste, het kan heel simpel zijn. Alles draait om wat jij wil. That’s it.

Self-projected autoriteit

Als je je keel en identiteit gedefinieerd hebt, ben je een self-projected autoriteit. Doormiddel van de toon in je stem hoor je of iets wel of niet geschikt is voor je. Het is belangrijk dat je het uitspreekt, erover vertelt en doorpraat als je ergens over nadenkt. Stel je wil iets, wacht dan nog even met het doorhakken van de knoop en spreek het voor jezelf uit. Een hoge frequentie in je stem is een teken dat je het wel wil, een lage frequentie is ] niet doen. Als iemand die self-projected autoriteit heeft heel gelukkig klinkt tijdens het uitspreken van het verhaal, dan is dat een goed teken. Als deze persoon niet blij is, hoor je dat direct aan de stem. Spreek dus altijd alles uit voor jezelf! Ga praten tegen je telefoon en neem het op. Stuur een spraakbericht naar vrienden. Praat tegen je partner en vraag hen om hun mond te houden, zodat jij kunt praten en zelf tot je inzicht kunt komen.

Mentale autoriteit

Dit type komt weinig vaak voor en ben je ook alleen als je energietype een mental projector is. Als je je hoofd- en ajna centrum hebt gedefinieerd, of deze en daarbij je keelcentrum, heb je een mental autoriteit. Het is bij jou een mentaal proces. Doorspreken en doorvoelen zijn jouw tools bij het maken van een keuze. Je hebt anderen mensen nodig om verder te komen tot je het antwoord hebt. Je hebt een erg lege chart, dus je neemt de energie over van anderen. Je kunt tegen anderen aanpraten en ze hoeven niet eens iets te zeggen. Je krijgt vanzelf terug gespiegeld of het wel of niet goed is. Het is dus echt even een kwestie van doorgaan en doorpraten.

Lunar autoriteit

De laatste autoriteit komt heel weinig voor en hoort in Human Design bij het energietype van reflectors. Voor jou is het beter om een hele maandcyclus te wachten tot je keuzes gaat maken. Als reflector word je heel erg beïnvloed door de energie van de maan, dus wanneer deze in een andere poort staat kan dat veel invloed hebben op je gevoel. Wanneer je een hele maand wacht, ben je de hele cyclus doorgegaan. Als je dan nog steeds hetzelfde over een keuze dacht of in ieder geval redelijk consistent was over je keuze, weet je dat het de juiste is. Kijk een maand lang aan en stel jezelf continu de vraag: als ik nu de keuze moest maken, wat zou ik dan doen? Ja of nee zeggen? Als je langere tijd hetzelfde antwoord kan geven, weet je of je goed zit.

Wil je nou meer weten over jouw Human Design?

Ben jij klaar om echt alles te weten te komen over jouw unieke Human Design chart? Bestel dan hier jouw Human Design Report! Dit report heeft alle informatie over jouw chart in 1 document gebundeld, zodat jij altijd terug kan vallen op dit makkelijke overzicht. 

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

  • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
  • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
  • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
  • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
  • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
  • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
  • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
  • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
  • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?