Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Flink groeien op social media? Dit is hoe je dat voor elkaar krijgt!

Binnen drie maanden 10.000 volgers op Instagram? Honderden comments onder je nieuwste Facebook post? Een uitpuilende DM-inbox van blije klanten? Pak er snel pen en papier bij, want als je het wel ziet zitten om te groeien op social media en je kanalen nog meer zichtbaar te krijgen, wil je de volgende tips zeker opschrijven.

Er zijn heel wat stappen die jij kunt zetten om je kanalen onder de aandacht te krijgen en al die likes, follows, shares en abonnees binnen te slepen. Je moet alleen wel even weten hoe je dat aanpakt. Met liefde delen we daarom een hele waardevolle tip.

Groeien maar

We kunnen je in dit blog wel heel leuk de standaarddingen vertellen over snel engagen en dat soort bullshit, maar het lijkt ons veel logischer als we iets met je delen waar je vanaf het begin ook daadwerkelijk wat aan hebt. Om die reden gaan we je niet vervelen met praatjes over het vinden van de juiste doelgroep en daar vervolgens op inspelen. Tuurlijk, dit is een groot onderdeel van het proces om te groeien op social media, maar dat weet je onderhand wel. Nee, in dit blog delen we iets van veel meer waarde en je zult het waarschijnlijk nog leuk vinden ook! We hebben zelf namelijk gemerkt dat het ontzettend belangrijk is om je social media naar je eigen hand te zetten zodat deze daadwerkelijk bij jou en je brand past. In andere woorden: je eigen talenten en persoonlijkheid door laten schemeren in je socials. Zo maak je het niet alleen voor jezelf een stuk leuker om up-to-date te blijven met je social media, maat laat je ook direct aan de buitenwereld zien waar jouw talenten liggen. En echt, hier ga je flink van profiteren. Want als de methode niet vol te houden is, is het resultaat niet vast te houden.

Laat het passen binnen jouw lifestyle

Sociale media werken voor iedereen anders. Wees je er alsjeblieft van bewust dat er geen maatstaaf is waar je aan moet voldoen en dat het vooral van belang is om je kanalen passend te maken binnen jouw eigen kader. Ben je een digital nomad en kom je regelmatig op de fijnste plekken? Dan kan het zomaar zijn dat je dagelijks post omdat je veel mooie foto’s en leuke verhalen hebt om te delen met je volgers. Heb je naast een eigen bedrijf ook nog een heel huishouden met drie kids te runnen, dan kan het lastiger zijn om je socials iedere dag te voorzien van nieuwe content. No worries, iedereen heeft zijn eigen regelmaat. Zodra jij jezelf forceert iedere dag maar te posten en verhalen uit te schrijven terwijl je er weinig zin in hebt, is de pret er al gauw van af en ga je dit uiteindelijk zien als een last. Het zou zelfs zomaar kunnen dat je helemaal niets voelt bij social media of je op enkel één kanaal wil focussen. Ook dat is helemaal prima. Pas je social media aan naar je levensstijl, niet je levensstijl naar je social media!

Maak gebruik van je talent

Als je eenmaal je ritme hebt gevonden, is het een goede volgende stap om je talenten te benutten. Je hebt deze niet voor niets gekregen! Met zoveel verschillende kanalen en functies binnen die platformen, snappen we best dat je niet altijd weet welke je nu het beste in kunt zetten. Ons advies? Kijk welke het beste aansluit bij wat jij in het dagelijks leven graag doet en waar je goed in bent.

Wijze woorden

Ben je goed in spreken en weet je de aandacht van je luisteraar er van begin tot eind bij te houden? Wees dan niet bang om je stem -letterlijk- te laten horen. Maak bijvoorbeeld een podcast zodat je langer de tijd hebt om je boodschap over te brengen aan je volgers. Ook raden we je aan Clubhouse eens uit te porberen, aangezien je dan in gesprek kunt gaan met anderen. Fan van Instagram? Vul je stories met korte video’s waarin je zelf aan het woord bent. Als je het leuk vindt om audio wat meer te combineren met beeld, verdiep je dan zeker eens in de wondere wereld van IGTV.

Typing talent

Hoewel social media tegenwoordig bekend staat om mooi beeld, is een boeiend stukje tekst onder de foto minstens zo belangrijk. En mocht je nu meer hebben met schrijven, dan heb je gelukkig nog altijd de mogelijkheid om daarmee uit te blinken. Er zijn een aantal kanalen die zich lenen voor jouw pakkende teksten. Onder je Instagram- en Facebookposts moet immers een duidelijke caption komen en ook je connecties op LinkedIn zullen niet vies zijn van een lekker stukje schrijfwerk. Een vrij recente en hele leuke toevoeging van Instagram is de Gids-functie. Je kunt verschillende guides aanmaken waarin je je favoriete plaatsen, producten of berichten bundelt en zo aanbeveelt. Dit kunnen berichten zijn die je zelf gepost hebt, maar ook van andere gebruikers, plaatsen of merken. Je selecteert simpelweg de items of plekken die je in de desbetreffende guide wil, introduceert waar de gids over gaat en schrijft overal een stukje tekst bij.

Beelddenkers

Foto’s, video’s, tekeningen, moodboards: het kan je niet gek genoeg. Als je graag met beeld werkt en hier zelf ook nog eens goed in bent, laat dan de kans om dit voor je socials in te zetten zeker niet schieten! Op Pinterest draait alles om beeld en daar kun jij goed gebruik van maken. Maak inspiratieborden, deel je eigen creaties op je account en pin erop los! Ook op Instagram is veel ruimte voor de creatieveling die graag visueel bezig is. Zo is er de old school mogelijkheid om foto’s en video’s te delen. Schroom niet om hier je toffe beelden en grafische designs op te delen. Ook kun je zoals we eerder benoemden gaan voor een IGTV. Dit is een langere video waardoor jij ruimte hebt om je creatie volledig te delen. Het leuke aan IGTV? Je kunt van je video’s een serie maken! Geef je bijvoorbeeld graag tips over duurzaam ondernemen? Neem dan gerust je video op in meerdere delen. Dan hebben je volgers ook nog iets om naar uit te kijken. De Insta-guides kunnen ook een fijne toevoeging zijn als je goed gaat op overzichtelijke borden.

Je leest het: dankzij de veelzijdigheid van social media kan iedereen zijn eigen draai geven aan de berichtgeving. We weten zeker dat je er veel meer plezier in zult hebben als je account op je persoonlijkheid aansluit. Doe wat bij je past, alleen dan kun je er succes in hebben.

Weet je nog steeds niet helemaal wat je nu met je socials aan moet? Check dan hier de social media starterskit en wij helpen je verder!

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

  • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
  • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
  • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
  • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
  • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
  • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
  • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
  • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
  • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?