Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Hoe geef ik een goede presentatie zonder powerpoint?

Hoe geef je een goede presentatie zonder powerpoint? Hier hebben wij zelf ontzettend mee geworsteld. Wanneer wij terugdenken aan alle spreekbeurten op de basisschool denken wij vooral aan de powerpoint presentaties. Bij elke presentatie moest er simpelweg een powerpoint bij. Dat hoorde zo. Deze powerpoints stonden vaak vol met hele lappen tekst en gekke foto’s. Wij waren hier ook zeker schuldig aan. Alleen het ding is, dit is in de kern niet veranderd bij veel mensen. Op events zie je vaak alsnog een powerpoint met hele stukken tekst of lange bulletpoints. Bij een presentatie ‘hoort’ inmiddels een powerpoint. Alleen hoe presenteer je zonder powerpoint ? Dat gaan wij je in meenemen.

Weet wat je gaat vertellen

Het allerbelangrijkste van presenteren zonder powerpoint is weten wat je gaat zeggen. Er is geen hulpmiddel waar je op kunt spieken, wanneer je de draad kwijt raakt. Dit vertellen we niet om je bang te maken. Het is vooral dat je je ervan bewust moet zijn, dan kun je ook zorgen dat je goed voorbereid bent! Zorg dat jij goed weet wat je wilt gaan vertellen en wat je wilt overbrengen met jouw verhaal. Als dit goed in jouw hoofd zit, gaat de rest al makkelijker.

Hou het simpel

Bij het presenteren zonder powerpoint is de structuur van het verhaal enorm belangrijk. Het publiek kan namelijk niet op de dia zien waar jij het over hebt of op de afbeeldingen kijken voor verduidelijking. Het is daarom belangrijk dat jij een heldere boodschap hebt. Maak dit niet te ingewikkeld en hou het simpel. Zo weet het publiek waar jij over praat.

Zorg voor interactie met het publiek

Om het verhaal interessant te houden voor het publiek, is het een goede tip om interactie te creëren. Dit zorgt ervoor dat mensen zich gehoord voelen, ze beter opletten en het verhaal beter zullen onthouden. Mega belangrijk bij het presenteren zonder powerpoint!

Herhaling is Key

Zonder powerpoint slides kun je niet met bulletpoints samenvatten wat er gezegd is. Daarom is het belangrijk dat jij dit zelf herhaalt. Kies jouw kernboodschap en herhaal deze door jouw gehele verhaal een aantal keer. Hierdoor zal het duidelijker worden en zal het publiek jouw boodschap beter onthouden.

Dit zijn 4 tips die voor jouw presentatie een enorm verschil kunnen maken. Hou het simpel, weet wat je gaat vertellen, zorg voor interactie en herhalen, herhalen, herhalen. Deze tips kunnen je presentatie zonder powerpoint laten knallen!


Wil je leren hoe je kan spreken en presenteren met zelfvertrouwen? Klik dan HIER om ons GRATIS ebook “De #1 tip voor een zelfverzekerde presentatie” te downloaden

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

  • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
  • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
  • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
  • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
  • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
  • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
  • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
  • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
  • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?