Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Human Design in Business: De Manifesting Generator

De manifesting generator is het derde energietype in Human Design. Dit is een hybride type tussen de manifestor en de generator. Dit betekent dat jij zowel gemaakt bent om vooruit te kijken, als dat jij de energie hebt om het nodige werk te verzetten. Deze tweeledigheid zal op verschillende plekken in jouw leven terugkomen. Ongeveer 35% van de mensen heeft de manifesting generator als energietype. Maar hoe werkt dit energietype precies in een bedrijf?

Wat onderscheidt een Generator van een Manifesting Generator?

Van nature maakt Human Design geen onderscheid tussen de generator en de manifesting generator. Wij doen dat wel. Dit is namelijk het verschil.

Zowel een generator als een manifesting generator hebben een gedefinieerd sacraal centrum. Je bent een generator als je geen directe verbinding hebt tussen jouw keel centrum en een van de motor centrums. Je bent een manifesting generator wanneer jouw gedefinieerde keelcentrum via een of meerdere channels rechtstreeks verbonden is aan een motor centrum.

De strategie van een Manifesting Generator in Business

De strategie van een manifesting generator is responderen en informeren. Manifesting generators zijn gemaakt om voldoening te ervaren in ieder facet van hun leven en vanuit die voldoening te zien wat wordt gecreëerd in hun fysieke omgeving.

Wanneer er een idee in jouw hoofd binnenkomt is het dan ook belangrijk dat je niet gelijk actie onderneemt. Geef het idee terug aan het universum met de uitnodiging: “Als dit aligned voor me is, laat het bij me terugkomen.” Zodra het idee dan in jouw fysieke omgeving terugkeert, dan is het tijd om actie te ondernemen.

Wanneer jij actie onderneemt, dan is het belangrijk om jouw omgeving te gaan informeren. En dit betekent geenszins om toestemming vragen. Het enige wat jij dan hoeft te doen is te zeggen: “Hey omgeving, dit is wat ik ga doen, dat je het even weet.” Dit doe je zodat jouw omgeving zich vast kan voorbereiden op wat jij gaat doen.

Jouw autoriteit in Business

Net als bij de generator is de autoriteit van een manifesting generator is altijd gekoppeld aan een van zijn gedefinieerde centrums. De manifesting generator heeft altijd een van de volgende twee autoriteiten:

 1. Sacrale autoriteit - Sacraal centrum
 2. Emotionele autoriteit - Solar Plexus / Emotioneel Centrum;

In deze blog vertellen we je meer over deze autoriteiten.

De aura van een Manifesting Generator

Een aura is een energieveld wat zich rondom ons lichaam bevindt en wat invloed heeft op hoe anderen ons waarnemen. Ieder energietype heeft een aura dat zich op zijn eigen unieke manier gedraagt.

De aura van een manifesting generator is open, omhullend en uitnodigend. Dit aura is het sterkste van alle energietypes en werkt magnetisch voor iedereen die erbij in de buurt komt. De generator heeft namelijk de kracht om de inspiratie uit de externe omgeving te versterken en te kunnen creëren in de werkelijkheid. Maar dit is ook een valkuil van de manifesting generator. Je neemt namelijk een stukje van de energie op van de mensen die jij toelaat in jouw aura. Ga er hier dus bewust mee om.

Vertrouw erop dat alles wat aligned is voor jou als manifesting generator door jouw magnetische aura vanzelf op jouw pad komt. Vanuit daar mag jij gaan responderen op die dingen die jou de meeste joy opleveren.

De lage expressie van een Manifesting Generator

In de lage expressie van een manifesting generator ervaar jij jouw not-self. De not- self van een manifesting generator is boosheid (anger) en frustratie (frustration). Lees hier meer over de not-self van een manifesting generator.

Daarnaast spelen er bij ieder energietype een aantal conditioneringen. Herken je een of meerdere van deze situaties? Dan zit je waarschijnlijk in de lage expressie:

 • Ik ben teveel voor deze wereld;
 • Ik moet al mijn energie in één ding steken;
 • Ik kan niet multi-gepassioneerd zijn om succesvol te worden;

De hoge expressie van een Manifesting Generator

In de hoge expressie van een manifesting generator ervaar jij jouw signature. De signature van een manifesting generator is vrede (peace) en voldoening (satisfaction). Lees hier meer over de signature van een manifesting generator.

Wanneer jij als manifesting generator een ultiem gevoel van vrede en voldoening ervaart zit jij in de hoge expressie van jouw energietype. Deze hoge expressie kun je herkennen aan de volgende situaties:

 • Ik omarm mijn unieke manier van naar de wereld kijken;
 • Ik doe alleen nog maar dingen waar ik echt enthousiast van wordt;
 • Ik ben niet bang om mijn eigen stem te gebruiken;

Vragen vanuit je not-self vs. vragen vanuit alignment

De not-self van een manifesting generator is boosheid (anger) en frustratie (frustration). Als je deze emotie(s) ervaart wil dat zeggen dat er iets in jouw leven, of jouw business, niet in alignment is. Merk je dat je deze emotie ervaart, vraag jezelf dan het volgende af om te ontdekken of jij werkt vanuit alignment of vanuit je not- self.

 • Vanuit jouw not-self: Voelt het alsof ik dit moet doen?
 • Vanuit alignment: Krijg ik hier vlinders van in mijn buik?

Voel je het energie verschil tussen deze twee vragen? De vraag vanuit jouw not-self gaat over iets creëren vanuit een (on)bewuste overtuiging van hoe iets zou moeten. Diepe alignment voor een manifesting generator gaat over het volgen van je eigen enthousiasme, blijdschap en geluk en vanuit daar nieuwe dingen in de wereld creëren. Vanuit die oprechte, pure, excited energie kan jij jouw omgeving informeren: Hell yes, dit ga ik doen!

De groei van een Manifesting Generator

De grootste groei voor een manifesting generator zit hem in de shift van de lage expressie naar de hoge expressie. Dit kun je ook wel zien als een shift in de frequentie die jij uitstraalt naar de wereld.

Je gaat van een besluiteloze, onvoldane, ongeïnspireerde, oververmoeiende energie waarin je jezelf kapot werkt, naar een snelle, tegendraadse, zelfvoorzienende, expressieve creator die altijd zijn eigen pad bewandeld.

Business tips voor een Manifesting Generator

Wij willen alle manifesting generators meegeven dat, hoe vaak je vroeger ook iets anders te horen hebt gekregen, dat jij nooit teveel ideeën en enthousiasme kunt hebben. Er is een reden waarom jij ergens mega enthousiast over wordt, jouw energie en enthousiasme is jouw allergrootste kracht.

Weet dat jij nooit teveel bent voor de juiste persoon en dat de juiste personen aangaan op jouw energie. Alles waar jij enthousiast van wordt, daar mag jij jouw energie op focussen. En ja, dat mogen ook 10 dingen tegelijkertijd zijn. Wij nodigen je om om te gaan genieten van het feit dat jij zoveel verschillende passies hebt. Jij bent gemaakt om nieuwe dingen te starten en om daarin jouw eigen pad en energie te volgen.

Om in alignment te leven met jouw unieke design in jouw bedrijf is het belangrijk om hier aan te denken. Wanneer je deze dingen gaat volgen, hoe magnetischer jouw energie wordt en hoe meer klanten er naar jou toe zullen komen.

 • Maak een lijst van alles waar jij enthousiast van wordt en kijk hoe je dit kan laten terugkomen op ieder vlak in jouw business. Vraag jezelf af: “Hoe kan ik mijn business voor mij leuker maken?”
 • Maak een lijst van alles waar jij op leegloopt in jouw business. Dit kunnen opdrachten, systemen, klanten, social media platformen of wat dan ook zijn. Nu heb je twee vragen die je jezelf kunt stellen. 1) Hoe kan ik dit voor mezelf leuker maken? 2) Hoe kan ik hier afscheid van nemen? Jouw business thrived namelijk op jouw passie en enthousiasme.
 • Ga een experiment aan met jezelf en neem hiervoor een maand (of twee weken, volg je autoriteit) de tijd. Ga in die periode alleen maar dingen doen waar jij enthousiast van wordt en ontdek wat er vanuit die joy op jouw pad mag komen.

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

 • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
 • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
 • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
 • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
 • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
 • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
 • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
 • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
 • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?