Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Alles over de Manifestor in Business

De Manifestor is het eerste energietype in Human Design. Bijna alles in de wereld begint bij de manifestor. Zij zijn gemaakt om te starten, te vertellen wat er moet gebeuren en om de koers te bepalen. Ongeveer 8% van de mensen heeft de Manifestor als energietype. Maar hoe werkt dit energietype precies in een bedrijf?

De strategie van een Manifestor in Business

De strategie van een Manifestor is informeren. Volgens Ra Uru Hu, de oprichter van Human Design, zijn de manifestors gemaakt om te initiëren. Zij zijn gemaakt om alle processen op deze aarde te starten en om impact te maken. Om vanuit een urge iets nieuws in de realiteit te creëren.

Jouw autoriteit in Business

De manifestor heeft altijd een gedefinieerd keel centrum. De autoriteit van een manifestor is verbonden aan het (motor)centrum dat een channel vormt met jouw keel centrum. De manifestor heeft altijd een van de volgende autoriteiten:

 1. Emotionele autoriteit - Keel centrum verbonden met Solar Plexus / Emotioneel Centrum;
 2. Splenic Autoriteit - Keel centrum verbonden met Spleen / Milt centrum;
 3. Ego Autoriteit - Keel centrum verbonden met Hart centrum;

In deze blog vertellen we je meer over deze autoriteiten.

De aura van een Manifestor

De aura is een energieveld wat zich rondom ons lichaam bevindt en wat invloed heeft op hoe anderen ons waarnemen. De aura van ieder energietype gedraagt zich op zijn eigen unieke manier.

De aura van een manifestor is gesloten. Dit wil zeggen dat een manifestor vooral zelf dingen mag creëren en ondernemen, vanuit een urge. De manifestors staan namelijk, als energietype, dichterbij de bron en hebben een veel helderder lijntje met het universum. Vanuit dat lijntje kunnen ze veel en makkelijk nieuwe dingen in de wereld creëren. Maar een manifestor doet dit altijd vanuit zichzelf. Ze willen voor zichzelf iets in de wereld creëren, niet voor een ander. Zij zijn de trailblazers waarin ze de andere energietypes meenemen in hun visie.

De lage expressie van een Manifestor

In de lage expressie van een manifestor ervaar jij jouw not-self. De not-self van een manifestor is boosheid (anger). Lees hier meer over de not-self van een manifestor.

Daarnaast spelen er bij ieder energietype een aantal conditioneringen. Herken je een of meerdere van deze? Dan zit je waarschijnlijk in de lage expressie:

 • Ik ben te veel voor deze wereld;
 • Ik hoor nergens bij;
 • Ik wil graag 'normaal’ zijn;

De hoge expressie van een Manifestor

In de hoge expressie van een manifestor ervaar jij jouw signature. De signature van een manifestor is vrede (peace). Lees hier meer over de signature van een manifestor.

Wanneer jij als manifestor een ultiem gevoel van innerlijke rust ervaart zit jij in de hoge expressie van jouw energietype. Deze hoge expressie kun je herkennen aan de volgende gedachten:

 • Ik ben enthousiast over wat ik mag creëren;
 • Ik heb een unieke visie voor mijzelf en de wereld;
 • De wereld is beter af mét mij erin;

Vragen vanuit je not-self vs. vragen vanuit alignment

De not-self van een manifestor is boosheid (anger). Als je deze emotie ervaart wil dat zeggen dat er iets in jouw leven, of jouw business, niet in alignment is. Merk je dat je deze emotie ervaart, vraag jezelf dan het volgende af om te ontdekken of jij werkt vanuit alignment of vanuit je not-self.

 • Vanuit jouw not-self: Hoop ik dat anderen hier goed op gaan reageren?
 • Vanuit alignment: Voel ik vanuit mijn tenen dat dit in de wereld gecreëerd mag worden?

Voel je het energie verschil tussen deze twee vragen? De vraag vanuit jouw not-self gaat niet meer over jouw urge, maar over hoe de wereld gaat reageren. Belangrijker nog, of ze positief gaan reageren op hetgeen wat jij wilt creëren. Maar jij als manifestor bent gemaakt om een trailblazer te zijn, om de weg vrij te maken, heck, om een hele nieuwe weg te creëren. Daarvoor ben jij hier.

De groei van een Manifestor

De grootste groei voor een manifestor zit hem in de shift van de lage expressie naar de hoge expressie. Dit kun je ook wel zien als een shift in de frequentie die jij uitstraalt naar de wereld.

Je gaat vanuit een afwachtende rol, waarin je je bang en klein voelt en het teveel met anderen eens wilt zijn, naar een krachtige vredige manier van creëren waarin jij leeft volgens jouw eigen unieke visie op de wereld.

Business tips voor een Manifestor

Iets wat wij aan alle manifestors willen meegeven is dat alle dromen, ideeën en plannen die jij hebt in dit leven nooit te gek, te veel of te raar zijn. Dat is precies waarom jij hier op aarde bent. En ja, mensen in jouw omgeving kunnen jouw ideeën te veel, gek of raar vinden, en dat is okay. Deze business tips, mits jouw autoriteit dit ook zegt, zijn perfect voor manifestors:

 • Sta jezelf toe om al jouw wildste ideeën uit te werken en te gaan creëren;
 • Sta jezelf toe om jezelf te zijn in alles wat je doet, wilt en droomt;
 • Sta jezelf toe om in je creatieproces voldoende rust in te bouwen;
 • Creëer een groep mensen om jou heen waardoor jij je gesterkt voelt in de ideeën die jij in de wereld wilt creëren;
 • Voel en voed jouw urges wanneer jij voelt dat jij er klaar voor bent en ga niet duwen als jij voelt dat het nog niet de tijd is. Als je nu geen energie hebt, neem dan echt je rust. Want zodra jij die urge wel voelt en het de juiste timing is, dan zal je merken dat je alle energie van de wereld hebt om dit ook te creëren.

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

 • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
 • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
 • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
 • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
 • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
 • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
 • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
 • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
 • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?