Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Alles over de Projector in Business

De projector is het vierde energietype in Human Design. Zij zijn de gidsen van onze maatschappij. Een projector is er om de energie van anderen te begeleiden en vanuit hun eigen unieke visie een bijdrage te leveren aan het collectief. Ongeveer 21% van de mensen heeft de projector als energietype. Maar hoe werkt dit energietype precies in een bedrijf?

De strategie van een Projector in Business

De strategie van een projector is wachten op de uitnodiging. Wat Ra Uru Hu, de oprichter van Human Design, hiermee bedoelt is dat een projector echt in zijn kracht kan stappen wanneer er een uitnodiging vanuit de fysieke omgeving komt. Deze uitnodiging is de erkenning van de ander voor de kracht, inzichten, ideeën en inspiratie van de projector.

Jouw autoriteit in Business

Jouw autoriteit vertelt je alles over hoe jij het beste keuzes kunt maken in jouw business, en in jouw leven. De meeste projectors hebben een emotionele autoriteit, maar er zijn nog meer autoriteiten die jij mogelijk als projector in jouw chart kunt terugvinden:

 • Emotionele autoriteit;
 • Splenic autoriteit;
 • Ego/hart autoriteit;
 • Self-Projected autoriteit;
 • Mentale autoriteit;

In deze blog vertellen we je meer over deze autoriteiten.

De aura van een Projector

Een aura is een energieveld wat zich rondom ons lichaam bevindt en wat invloed heeft op hoe anderen ons waarnemen. De aura's van alle energietypes gedragen zich op een unieke manier.

De aura van een projector is penetrerend, gefocust en absorberend. Jij kunt je als projector helemaal focussen op de energie van de ander. Vanuit dit penetrerende aura ben jij instaat om de ander volledig te zien. Jij ziet de ander in zijn kracht maar ook in wat de ander tegenhoudt of nodig heeft om te groeien. Je zal merken dat jouw aura het beste werkt wanneer jij 1-op-1 met iemand werkt. Zo kun jij de ander echt zien.

De aura van de projector heeft echter ook een valkuil. Wanneer jij je volledig focust op de ander loop je ook het risico dat je de conditioneringen, positief of negatief, van de ander overneemt. Zorg ervoor dat je, nadat je met iemand hebt gewerkt, ook altijd weer even incheckt bij jezelf.

De lage expressie van een Projector

In de lage expressie van de projector ervaar jij jouw not-self. De not-self van de projector is bitterheid (bitterness). Lees hier meer over de not-self van de projector.

Daarnaast spelen er bij ieder energietype een aantal conditioneringen. Herken je een of meerdere van deze? Dan zit je waarschijnlijk in de lage expressie:

 • Ik moet hard werken om succesvol te zijn;
 • Ik moet de ander koste van kost helpen;
 • Ik vind het moeilijk om mijn eigen grenzen aan te geven;

De hoge expressie van een Projector

In de hoge expressie van de projector ervaar jij jouw signature. De signature van de projector is Succes (success). Lees hier meer over de signature van de projector.

Wanneer jij als projector een diepgeworteld gevoel van succes ervaart zit jij in de hoge expressie. Dit kun je ook herkennen aan de volgende situaties : 

 • Al mijn droomklanten en opdrachten komen vanzelf naar mij toe;
 • Ik leef volledig volgens mijn eigen ritme;
 • Ik voel me volledig erkend door het werk wat ik doe;

Vragen vanuit je not-self vs. vragen vanuit alignment

De not-self van een projector is bitterheid. Wanneer je deze emotie ervaart wil dat zeggen dat iets in jouw leven of jouw business niet alignment is met jou. Merk je dat je bitter bent tegenover jezelf, anderen, collega's, je werk of de wereld? Stel jezelf dan de volgende vraag om erachter te komen waar je vanuit jouw not-self of waar vanuit alignment aan het werk bent:

 • Vanuit jouw not-self: Wat doe ik voor de erkenning van anderen
 • Vanuit alignment: Wat doe ik omdat het van nature bij mij past?

Als projector zijnde gaat het om diepe erkenning voor alles wie jij bent en wat je doet. Die erkenning die je van een ander krijgt wanneer ze jou uitnodigen om hen te helpen is heel mooi. Maar wanneer jij creëert vanuit diepe erkenning voor jezelf en jouw unieke versie zal je merken dat deze uitnodigingen vanzelf op jouw pad zullen komen. Jij bent het krachtigst wanneer jij jezelf en de gaven die je van nature bij je draagt volledig erkent.

De groei van een Projector

De groei van een projector zit hem in de diepe geronde erkenning voor jezelf en alles wat je doet. Stop met actie ondernemen voor de erkenning van anderen en je mening en advies op andere mensen pushen. Focus je in plaats daarvan op alles wat je van nature afgaat en erken jezelf volledig in al jouw projector kracht. Als je dit doet zal je merken dat alle uitnodigingen die je maar zou wensen vanzelf op jouw pad terecht komen.

Business tips voor een Projector

Iets wat heel belangrijk is dat jij mag onthouden is dat jij mag werken in jouw eigen tempo. Je hoeft niet het tempo van een ander bij te houden, jij hoeft niet zo snel te gaan. Het gaat er bij jou om dat jij de dingen gaat doen om de timing die voor jou goed voelt. Jij bent gemaakt om jouw eigen pad te creëren en niet de kaders, regels of routines van andere mensen over te nemen. Alles gaat over creëren wat voor jou goed voelt, op het moment dat het voor jou juist voelt.

 • Maak een lijstje van alles waar jouw interesse ligt en ga delen over dat wat voor jou van nature komt. Zo laat jij de wereld zien waar jij voor erkend en uitgenodigd mag worden.
 • Wat heb jij nodig om volledig in alignment te kunnen werken? Welke routines, ritmes, structuren passen bij jou? Het is belangrijk dat jij als projector jouw eigen pad op jouw eigen tempo gaat bewandelen. Dus vraag jezelf af: “Hoe ziet mijn pad eruit?”
 • Ga delen over alles waar jij geïnspireerd door wordt, zo zullen de uitnodigingen waar je naar verlangt vanzelf op jouw pad komen.

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

 • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
 • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
 • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
 • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
 • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
 • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
 • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
 • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
 • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?