Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Wat betekent mijn incarnation cross in Human Design?

Het Incarnation Cross (incarnatie kruis) is de combinatie van alles wat tot uiting komt in jouw Human Design chart. Het bestaat uit de energie uit jouw bewuste en onbewuste, zon en aarde. Samen met jouw profiel is dit wat jouw doel op deze aarde bepaalt. Het laat je de diepere betekenis zien van de weg jouw ziel in dit leven mag bewandelen.

“Our Incarnation Cross isn’t something that automatically emerges as we go through our deconditioning process, nor does it provide instant gratification...when we function as our differentiated self in the world, our cross literally but quite naturally takes over our life...we don’t awaken to our cross, we awaken in it.”

— The Definitive Book of Human Design

Waaruit bestaat het Incarnation Cross?

Het incarnation cross wordt gecreëerd door de combinatie de gate in jouw zon en aarde, zowel bewust als onbewust. De vier energieën uit deze gates bepalen ongeveer 70% van de uiting van jouw persoonlijkheid. Dit wordt ook wel jouw levensmissie genoemd. Het incarnatie kruis vertelt je wie je bent, waarom jij hier op aarde bent, wat je valkuilen zijn en wat jij hier - als je daarvoor kiest - hebt te doen.

De gate in jouw bewuste zon is de belangrijkste energie van jouw incarnatie kruis. De energie van alle andere gates in jouw chart worden in de wereld gebracht door de energie uit jouw bewuste zon. Zie deze gate als het filter waardoor al jouw energie de wereld in komt.

Waar vind jij jouw Incarnation Cross?

Tijd om jouw Human Design Chart erbij te pakken. Heb je die niet bij de hand? Download hem dan gelijk hier. Zodra je jouw chart erbij hebt, scroll even naar beneden en kijk wat er staat bij jouw incarnatie kruis.

Voorbeeld - Wat is een incarnation cross?

Het incarnation cross bestaat uit de energie van jouw bewuste en onbewuste zon en aarde. Zo vind je de gates daarin terug:

 • Het eerste getal - Bewuste zon - vb. gate 24
 • Het tweede getal - Bewuste aarde - vb. gate 44
 • Het derde getal - Onbewuste zon - vb. gate 19
 • Het vierde getal - Onbewuste aarde - vb. gate 33

Het verschil tussen left angle cross, right angle cross en juxtaposition cross?

Zodra je met het onderzoeken van het incarnation cross begint zal je ontdekken dat sommige mensen een left angle cross hebben, anderen een right angle cross en weer anderen een juxtaposition. Maar wat bepaald welk cross jij hebt en wat betekenen ze?

Betekenis Left Angle Cross

 •  Je hebt een left angle cross wanneer het eerste cijfer uit jouw profiel hoger is dan het tweede cijfer. Als jij een 5/1, 5/2, 6/2 of 6/3 profiel hebt, heb jij dus een left angle cross.
 • Mensen met een left angle cross hebben een levensmissie die gefocust is op het collectief. Jij gaat in co-creatie met het universum en het collectief om jouw levensmissie uit te dragen.

Betekenis Right Angle Cross

 • Je hebt een right angle cross wanneer het eerste cijfer uit jouw profiel lager is dan het tweede cijfer. Als jij een 1/3, 1/4, 2/4, 2/5, 3/5, 3/6 of 4/6 profiel hebt, heb jij dus een right angle cross.
 • Mensen met een right angle cross hebben een levensmissie die gefocust is op zichzelf. Het collectief heeft geen invloed op de uiting van jouw levensmissie. Jij hebt enkel en alleen jouw strategie en autoriteit te volgen.

Betekenis Juxtaposition Cross

 •  Wanneer jij het unieke 4/1 profiel hebt, heb jij automatisch een juxtaposition cross.
 • Mensen met een juxtaposition cross zijn heel standvastig in hun levensmissie. Jouw rol staat vast en niemand kan je er vanaf brengen. Ze worden gezien als de burg tussen de persoonlijke ervaringen en die van het collectief. Zij worden uitgenodigd anderen te benaderen wanneer ze een diep geworteld fundament in zichzelf hebben gevonden.

Wat interessante feitjes over het Incarnatie kruis

Human Design kent 192 verschillende incarnatie kruizen. Maar wist je dat het daar niet bij blijft?

Variaties in het incarnation cross

Veel van de incarnatie kruizen hebben variaties. Deze variaties bestaan altijd uit dezelfde vier gates, alleen verschillen de posities van de bewuste en onbewuste, zon en aarde. Net heb je gezien dat een incarnation cross uit 4 verschillende gates is opgebouwd. Even een snelle reminder:

Uitleg - Wat betekend het incarnation cross?

Het Right Angle Cross of the Four Ways is een incarnation cross met 4 variaties:

Uitleg - Wat betekend het incarnatie kruis?

Hier kun je zien dat deze variaties uit vier dezelfde gates bestaan, maar dat iedere gate steeds op een andere plek staat. Dit wil zeggen dat de energie uit deze vier gates op een andere manier tot uiting komt in jouw incarnation cross. Omdat de energie uit jouw bewuste zon (het eerste getal) voor een groot deel jouw persoonlijkheid bepaald, zal je ook merken dat deze gate de grootste invloed heeft op jouw levensmissie.

Voorbeeld Right Angle Cross of the Four Ways

24/44 | 19/33 - Right Angle Cross of the Four Ways 1

Bewuste zon
Gate 24 - Rationalization

Levensmissie vanuit gate 24
Je bent hier om het leven te begrijpen

33/19 | 24/44 - Right Angle Cross of the Four Ways 2

Bewuste zon
Gate 33 - Privacy

Levensmissie vanuit gate 33
Je bent hier om jouw vrijheid op te zoeken

44/24 | 33/19 - Right Angle Cross of the Four Ways 3

Bewuste zon
Gate 44 - Vigilance

Levensmissie vanuit gate 44
Je bent hier om vanuit jouw ervaring richting aan het collectief te geven

19/33 | 44/24 - Right Angle Cross of the Four Ways 4

Bewuste zon
Gate 19 - Need

Levensmissie vanuit gate 19
Je bent hier om te zorgen dat jouw omgeving gevoed wordt (letterlijk, spiritueel, energetisch, etc.)

Gate lijnen in jouw bewuste/onbewuste zon/aarde

Pak jouw chart er eens bij en kijk eens naar de twee gate lijnen in jouw bewuste zon en aarde. Kijk vervolgens naar de twee gate lijnen in jouw onbewuste zon en aarde. Wat valt je op? Zie je dat dit exact dezelfde lijnen zijn? Dezelfde lijnen waaruit jouw profiel bestaat.

De energie van de zon en de aarde werken altijd samen en staan altijd tegenover elkaar in de mandala*. De zon is het vader archetype in onze chart, en de aarde is het moeder archetype. De yin energie van de aarde balanceert de yang energie van zon en vice versa. Dit zorgt voor een stabiele evenwichtige energie in onze chart.

*Dit is een veel gecompliceerdere versie van de body graph die je krijgt te zien als je jouw chart via onze site download.

Zelf op onderzoek

Aangezien we in deze blog niet de ruimte hebben om alle 192 incarnatie kruizen (en hun variaties) uit te leggen nodigen we je uit om zelf op onderzoek te gaan. Een goede plek om te beginnen is deze site. Hierin worden alle incarnation crosses uitgelegd.

Vind je de informatie die je daar over jouw Incarnatie kruis kunt vinden niet duidelijk genoeg? Dan nodig ik je van harte uit om alle vier de gates uit jouw incarnation cross op te zoeken én deze blog over planeten te lezen. Doe je onderzoek naar jouw eigen gates met de informatie over de betekenis van de planeten en kijk wat je daarin kunt ontdekken.

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

 • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
 • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
 • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
 • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
 • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
 • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
 • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
 • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
 • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?