Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Is Human Design onzin? Dit is waarom wij erin geloven.

De term Human Design komt steeds vaker voorbij. De populariteit van dit systeem is snel aan het toenemen. Wanneer dit systeem geheel nieuw voor je is, kan het al gauw gaan duizelen. Er is veel informatie over dit onderwerp te vinden. Waar moet je beginnen en is het überhaupt wel echt? Of is het onzin? Mega begrijpelijk als dit soort vragen in je opkomen. In deze blog leggen we je uit waarom wij juist geloven in Human Design.

Maar voordat we je kunnen uitleggen waarom wij zo in dit systeem geloven, is het belangrijk om te begrijpen wat Human Design is.

Het ontstaan van Human Design

Wat Human Design uniek maakt, is de combinatie van Oosterse wijsheden en wetenschap. Het is een combinatie van verschillende modaliteiten. Hierdoor zijn verschillende aspecten die al eeuwenlang in de wereld gebruikt worden, samengevoegd in dit systeem. Het kijkt niet simpelweg naar jou als persoon, maar veel verder en dieper dan dat.

Waar je bij een persoonlijkheidstest een platgeslagen beeld krijgt van jezelf, is dit bij Human Design niet zo. Niet alleen op persoonlijk vlak verklaart het veel, ook in de context van de wereld en het collectief. 

Er is veel informatie beschikbaar vanuit het Human Design systeem over de aarde, de wetenschap van hoe de wereld in elkaar zit en over het collectief. Naast dat je veel leert over jezelf, ontdek je een heel nieuw perspectief over de aarde. Ra Uru Hu heeft het Human Design systeem in 1970 ontvangen door middel van een stem. De stem vertelde hem hier acht dagen en nachten lang over.

Tijdens deze periode heeft Ra openbaringen gekregen over onder andere wetenschappelijke aspecten. Een aantal daarvan waren in 1970 nog niet ontdekt, maar zijn later aangeduid als de waarheid. Dat is een van de redenen dat wij Human Design uniek vinden. Het vertelt je zowel over jezelf, als over de wereld in z’n geheel. Het zijn niet enkel wijsheden of alleen wetenschap, maar een prachtige combinatie van beiden.

Human Design als experiment

Human Design is niet iets wat je hoeft te zien als absolute waarheid. Dat is een van de dingen die de initiator, Ra Uru Hu, ook zei. Wees vooral sceptisch. Test het uit. Ga het zelf ontdekken. Het staat allemaal niet vast. Kijk wat de verschillende aspecten voor jou betekenen. Ga experimenten en op zoek naar jouw waarheid. Human Design gaat helemaal over jouw eigen reis terug naar jezelf. Dat je gaat ontdekken wie jij bent, hoe jouw energie van nature werkt en wat jouw aangeboren talenten zijn. Op die manier kun jij nog meer jouw unieke plek in de wereld kunt innemen. Je hoeft het niet te zien als een heilig iets. Juist omdat Human Design gaat over je eigen invulling, vinden wij het geweldig. Het wordt je niet opgedrongen om a of b te doen, omdat je het anders ‘fout’ doet. Je wordt juist aangemoedigd om het te gaan ontdekken. Ga maar pushen als generator, kijk wat het je oplevert. Raak je gefrustreerd? Of voel je juist voldoening doordat het gelukt is? Geef advies als projector en kijk naar de reacties. Zijn dat de reacties die je wil? Of is er een andere manier? Hoe meer je opzoek gaat naar jouw waarheid binnen het systeem, hoe meer je zult zien wat er mogelijk is.

Ons eigen Human Design experiment.

Een van de allergrootste redenen waarom wij geloven in Human Design, is ons eigen experiment. Toen wij er voor het eerst over hoorden, voelden wij ons helemaal begrepen. Alsof wij niet raar, gek of anders waren, maar dat het juist is wie wij zijn. Het voelde als een bevrijding. De informatie resoneerde op een diep level. Het klopte. Vanaf dat moment zijn we steeds meer gaan ontdekken over Human Design. Ons proces ging rustig aan. Het bleef steeds op ons pad komen, maar verder dan een reading kwamen we niet. Tot we op een punt kwamen waar we niets meer te verliezen hadden. Ons eerdere bedrijf was gehackt, waardoor alles weg was. We konden met een schone lei beginnen. Vanaf dat moment zijn we radicaal ons proces ingedoken. Dit begon bij het volgen van onze strategie en autoriteit.

Er veranderde onwijs veel. Minder frustratie, irritatie en gedoe. Alsof alles op z’n plek viel. Met de emotionele autoriteit die wij hebben, gingen wij onze emoties omarmen. Hierdoor werden onze keuzes veel meer aligned en hadden we achteraf geen spijt meer. Door onze strategie te volgen, hoefden we eindelijk niet meer te trekken aan dingen. De juiste kansen en mogelijkheden kwamen ‘opeens’ op ons pad. Dat was eerst heel onwerkelijk. Kon het echt zo makkelijk zijn? Het antwoord: ja, het stroomde geheel natuurlijk. Er kwam zelfs een heel nieuw bedrijf op ons af, wat nu moeiteloos voelde in plaats van dat we continu moesten duwen en trekken. Klanten waar wij energie van kregen, kwamen naar ons toe, we konden beiden fulltime aan de slag voor ons bedrijf en onze 1:1 coachingstraject raakte binnen een paar maanden volgeboekt. We gingen van freelance marketeers naar volgeboekte business coaches. En dat begon allemaal met Human Design. Wij hebben zelf mogen ervaren wat een verademing het is om te leven naar je design is. Dat is de allergrootste reden waarom we weten dat Human Design geen onzin is. Wij zouden zeggen: ga zelf experimenten en ontdekken. Zo kun jij die vraag straks ook voor jezelf beantwoorden.

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

  • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
  • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
  • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
  • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
  • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
  • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
  • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
  • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
  • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?