Definitie

kennisbank

Definitie is een aspect in human design wat veel zegt over de manier waarop de energie door jou chart stroomt. Daarnaast zegt het veel over hoe jij in relaties werkt. De definitie zie je in de bovenkant van de chart. 

In deze chart zie je ‘definition’ staan. Dit is de definitie van jouw chart. De definitie wordt bepaalt door de centrums en channels die gedefinieerd zijn in een chart. Er zijn vier definities in totaal:

  • Single definition
  • Split definition
  • Triple split definition
  • Quadruple split definition

Als alle gedefinieerde centrums aan elkaar verbonden zijn door channels, dan krijg je een single definition. Een split definition ontstaat als er twee ‘eilandjes’ van centrums niet met elkaar verbonden zijn door channels. Als bijvoorbeeld het hoofd en ajna centrum verbonden zijn en het keel en milt centrum. Dit zijn dan twee eilandjes van centrums. Wanneer er geen channel is van het ajna naar het keelcentrum, dan krijg je een split definition. Twee eilandjes van centrums in de chart die niet met elkaar verbonden zijn.

Hetzelfde principe heb je ook met een triple split definition en quadruple split definition. Hierbij zijn er in plaats van twee eilandjes drie of vier. Deze twee definitions komen minder vaak voor. Als je bij deze definition in de chart kijkt zie je dat deze chart een single definition heeft. Zo kun je ontdekken wat jouw definitie is. 

Het moment dat je een van de splits als definitie hebt, dan kan het ervoor zorgen dat er een split is in wie jij bent. Anders gezegd, er zijn verschillende aspecten aan jou, die niet helemaal verbinden. Bijna alsof er constant twee, drie of vier verschillende stemmen en perspectieven in je hoofd zijn, die niet met elkaar praten. Dit zijn de verschillende eilandjes die de splits met zich mee kunnen brengen.

Wil je nou diep in jouw eigen Human Design chart duiken?

Dan kan je nu jouw Human Design Report bestellen! Dit is een digitaal document van 40-100 pagina’s (afhankelijk van jouw Human Design) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Zodat je een heel report hebt waarin je altijd alles wat je nodig hebt terug kunt vinden. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?