Profiel

kennisbank

Wat is een profiel in Human Design? 

Een profiel bestaat uit de lijn van jou onbewuste en bewuste zonnepoort. De bewuste lijn vormt het eerste cijfer in jouw profiel, de onbewuste lijn het tweede cijfer. Het profiel vertelt je veel over de rol die jij mag aannemen in dit leven en jouw persoonlijkheid, wat jij bijdraagt en waarvoor jij op deze wereld bent. Je bent je vaak zelf bewust van jouw bewuste lijn. Dat is vaak iets wat je in jezelf herkent als iemand het je zou uitleggen.

Alleen het tweede cijfer (de onbewuste lijn) is waar het echt interessant wordt. Dat is vaak iets wat jij van jezelf niet door hebt, tot iemand het benoemd. Door te ontdekken wat precies je profiel is, kunnen veel dingen duidelijk voor je worden waarom je dingen doet.

Zelf heb ik bijvoorbeeld een 6/2 profiel. De lijn 2 wordt ook wel de hermit genoemd. Dit is iemand die behoefte heeft aan terugtrekken en alleen te zijn. Alleen bij mij was dit onbewust. Ik wist helemaal niet dat ik zoveel behoefte had aan alleen zijn, totdat ik human design ontdekte. Dat verklaarde voor mij ook het gevoel van vermoeidheid na een sociale gelegenheid en gewoon in bed willen liggen met een boek.

Er zijn twaalf verschillende profielen:

1/3, 1/4, 2/4, 2/5, 3/5, 3/6, 4/1, 4/6, 5/1, 5/2, 6/2, 6/3

Elk profiel heeft andere kenmerken, eigenschappen en talenten. Een profiel zegt vaak het allermeeste over je persoonlijkheid, nog meer dan een energietype. Een energietype gaat over je energie en een profiel gaat over jouw als persoon. Het tweede wat ik mensen vaak aanraadt is om te gaan kijken wat hun profiel is.

Aan de hand van jouw profiel zal jouw soort incarnation cross worden bepaald. Je hebt drie soorten incarnatie kruizen:

  • Right angle cross 
  • Left angle cross
  • Junxaposition cross 

Wat voor een soort cross je hebt wordt bepaald aan de hand van je profiel. Als je een 1/3, 1/4, 2/4, 2/5, 3/5, 3/6 of 4/6 profiel hebt, is dit een right angle cross.

Voor een 4/1 zal dit junxaposition zijn.

Voor 5/1, 5/2, 6/2, 6/3 zal dit een left angle cross zijn. 

Wil je nog meer lezen over Human Design?

Lees dan deze blog; de ultieme gids voor Human Design. Hierin staat nog uitgebreider uitgelegd wat Human Design precies is, wat alle energietypes inhouden en wat hun strategie voor het leven is. 

Als je écht in jouw Human Design wilt duiken en wilt leren hoe je dit praktisch kunt toepassen in je dagelijks leven, bestel dan hieronder jouw Human Design Report!

Wil je nou diep in jouw eigen Human Design chart duiken?

Dan kan je nu jouw Human Design Report bestellen! Dit is een digitaal document van 40-100 pagina’s (afhankelijk van jouw Human Design) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Zodat je een heel report hebt waarin je altijd alles wat je nodig hebt terug kunt vinden. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?