Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

De 6 lijnen in Human Design

In Human Design heb je 6 verschillende lijnen. Deze lijnen komen tot uitdrukking in jouw Human Design Profiel, maar ook in al jouw gedefinieerde gates. Iedere lijn heeft invloed op hoe jij de wereld om jou heen ervaart en hoe je met deze ervaringen omgaat. In deze blog vertellen we je alles over de 6 verschillende lijnen in Human Design.

De lijnen van de Hexagram

Voordat we dieper in de verschillende profielen kunnen duiken, kijken we eerst naar de lijnen waaruit de profielen bestaan. De lijnen komen uit iets wat de hexagram heet. De hexagram is een onderdeel van Human Design, wat van oorsprong komt uit de iChing. De hexagram is het fundament van hoe de wereld, jouw leven en jouw chart is opgebouwd. Je zult zien dat dit op verschillende plekken in jouw chart terugkomt.

De hexagram bestaat uit zes lijnen. Veel van de cijfers uit jouw chart corresponderen dan ook met een van de zes lijnen uit de hexagram. Namelijk jouw profiel, hierin corresponderen beide cijfers met de lijn uit de hexagram. En daarnaast hebben ook al jouw gedefinieerde gates een lijn uit de hexagram.

Het is heel interessant om deze lijnen voor jezelf uit te zoeken en deze blog kan je daar al een eind mee op weg helpen. Want de lijnen en het profiel kunnen je vertellen over onder andere de persoonlijkheid, talenten, valkuilen, energie, conditioneringen van de ander.

Lijn 1: Genius Investigator

Profiel: 1/3, 1/4, 4/1, 5/1

De investigator verlangt naar kennis. Door het verzamelen van kennis creëert hij zijn fundament. De investigator voelt zich veilig wanneer hij voldoende kennis over een bepaald onderwerp heeft vergaard. Zo voelt hij zich gegrond in zijn eigen kennen en kunnen. Een investigator thrived wanneer hij veel kennis heeft vergaard over de onderwerpen die belangrijk voor hem zijn. Hoe dieper hij in bepaalde materie kan duiken, hoe beter.

Lijn 2: Natural Talent

Profiel: 2/4, 2/5, 5/2, 6/2

Waar bij een 1 lijn de wijsheid van externe bronnen komt, heeft de 2 lijn een diepe interne wijsheid. Wanneer een 2 lijn zich helemaal overgeeft aan zijn eigen proces, dan ontstaat de grootste magie. Tijdens dit proces, ook wel de hermit-mode genoemd, is het belangrijk om heerlijk in je eigen bubbel te blijven en niet gestoord te worden. Het proces van een 2 lijn komt namelijk van binnen.

Lijn 3: Changer

Profiel: 3/5, 3/6, 6/3, 1/3

De 3 lijn wordt ook wel de lijn van trial en error genoemd. Vallen en opstaan. De 3 lijn leert namelijk door gewoon te doen en te kijken wat er gebeurt. Gaat dat altijd goed? Hell no. Maar de 3 lijn heeft het nodig om vanuit die ervaringen te leren, want daar zit de echte groei voor hem in.

Lijn 4: Influencer

Profiel: 4/1, 4/6, 1/4, 2/4

De kracht van de 4 lijn zit hem in het creëren van een sterk, persoonlijk netwerk van gelijkgestemden. Een tribe. De 4 lijn is degene die de mensen om zich heen aan elkaar verbindt, het is de lijm die de mooiste projecten en bewegingen laat samenkomen. De kracht van de 4 lijn zit het in de mensen die hij om zich heen verzamelt.

Lijn 5: Practical Leader

Profiel: 5/1, 5/2, 2/5, 3/5

De energie uit de 5 lijn is enorm praktisch. De 5 lijn is er namelijk voor gemaakt om aan de ander te laten zien wat er allemaal beter kan en hoe zij zichzelf kunnen verbeteren. Vaak wordt de 5 lijn hierdoor ook als een soort redder gezien. Voor een 5 lijn is het daarom belangrijk om heel goed zijn eigen grenzen aan te geven en duidelijke kaders, voor bijvoorbeeld een samenwerking, op te zetten. Zo beschermen ze hun eigen energie.

Lijn 6: Wise Role Model

Profiel: 6/2, 6/3, 3/6, 4/6

De laatste lijn is de 6 lijn en tevens een van de meest bijzondere. De 6 lijn gaat namelijk in zijn leven door drie karakteristieke fases.

 • Fase 1: Van 0 tot ongeveer 30 In deze fase neemt de 6 lijn de rol van de 3 lijn over. Deze fase gaat namelijk volledig over trial en error. Deze fase duurt tot jouw Saturn Return en is ongeveer rond je 30ste.
 • Fase 2: Van 30 tot ongeveer 50 In deze fase neem je alles uit fase 1 tot je en creëer je iets nieuws vanuit de lessen die je tijdens de trial en error fase hebt geleerd. De fase staat symbool voor het inzoomen op hetgeen wat je wilt creëren en daar meesterschap over krijgen.
 • Fase 3: Vanaf 50 De laatste fase staat in het teken van jouw meesterschap delen met de wereld. De afgelopen 20 jaar ben je bezig geweest met het verfijnen van jouw skills en nu is tijd om jouw wijsheid met de wereld te delen. In deze fase is vertrouwen en een fijn netwerk van mensen om je heen belangrijk.

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

 • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
 • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
 • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
 • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
 • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
 • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
 • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
 • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
 • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?