Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Meer klanten via Instagram dankzij deze tips

Social media kan een geweldige tool zijn voor jouw onderneming, mits je het op de juiste manier gebruikt natuurlijk. Hoe fijn zou het zijn als je nieuwe klanten kunt aantrekken door sociale media?! Eerder deelden we al een aantal waardevolle tips met je om meer klanten via social media te winnen (later linken naar vorig artikel!). In dit blog leggen we de focus op Instagram. Lees dus snel verder om te zien hoe jij nog meer klanten via Instagram bij de krijgen!

Zorg voor authenticiteit

Jezelf zijn op Instagram is nu belangrijker dan ooit. Door jezelf te zijn, kun je namelijk mensen aantrekken op Instagram, want zij waarderen authenticiteit echt enorm. Het is dus echt mega aan te raden om je persoonlijkheid en ware karakter naar voren te laten komen in zowel je profiel als de content die je maakt. Laat jouw unieke jij zien, want dan spring je er simpelweg veel sneller uit. Wanneer jij zorgt voor authenticiteit op je account, zal deze zeker weten naar een next level geteeld worden. Reken er maar op dat je er op deze manier veel sneller klanten via Instagram bijkrijgt!

 

Benut jouw Instagram bio

Een Instagram bio is de beschrijving van jezelf, merk of bedrijf en is bovenaan je profiel te vinden. Deze kun je perfect inzetten om aan bezoekers van jouw profiel te laten zien wat jij doet en wie je bent. We raden je aan om de volgende punten duidelijk te maken in je omschrijving:

 • Wie je bent
 • Wat jij doet
 • Voor wie je producten en diensten zijn
 • Welk resultaat je klanten kunnen verwachten

Kijk maar eens naar het voorbeeld van onze eigen bio:

Kom je op ons account, dan zie je in een oogopslag al wie wij zijn en wat we je te bieden hebben. Dit zorgt voor duidelijkheid naar je (potentiële) klanten.

Zorg voor een stijlvolle profielfoto

Een profielfoto is het eerste wat iemand van je profiel ziet naast je Instagram bio. Dit is dus eigenlijk de virtuele eerste indruk! Zorg er daarom voor dat je een heldere, sprekende profielfoto hebt. Dit geeft jouw profiel de boost die het nodig heeft. Nog een tip die wellicht vanzelfsprekend is, maar niet onbelangrijk, is om te kiezen voor een foto die goed bij jou en je profiel past.

Check maar eens hoe wij dit doen. Op foto 1 zijn onze gezichten te zien en laten we een open indruk achter. Bij foto 2 gebeurt juist het tegenovergestelde. Als bezoeker van ons Instagramaccount kun je niet duidelijk zien wie wij zijn en is het algemene beeld toch best vaag. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Maak gebruik van Instagram Stories

Mocht je hier nog niet aan begonnen zijn, ga in 2021 dan zeker gebruik maken van Instagram Stories! Het is een super goede tool om contact te leggen met jouw volgers. Ook zorgt het voor meer engagement op je account, waardoor je posts beter gelezen worden. Door consistent aanwezig te zijn op je Stories, blijven je volgers je account voorbij zien komen en heb je sneller kans dan ze weer een kijkje nemen op je profiel. Daarnaast kun je, afhankelijk of het past bij jouw brand, eens in de zoveel tijd je reguliere Stories afwisselen met vragenstickers of een poll. Zo betrek je je volgers op een hele simpele en laagdrempelige manier bij je content. Ook dit kan je weer helpen bij je engagement! Je leest het: het inzetten van Stories is een must.

Hopelijk heb je iets aan deze tips om meer klanten via Instagram te winnen. Wil je nog meer dagelijkse tips en inspiratie? Volg ons dan zeker even op Instagram (later linken!). Zit je nou echt met je handen in het haar en weet je niet zo goed waar je moet beginnen met je socials? Check dan hier even de social media starterskit.

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

 • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
 • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
 • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
 • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
 • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
 • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
 • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
 • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
 • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?