Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Alles over de 12 profielen in Human Design

Jouw profiel in Human Design vertelt jou meer over jouw persoonlijkheid en over hoe jij omgaat met de wereld. Naar ons idee is jouw profiel veel interessanter om je in te verdiepen dan in jouw energietype. Daarom vertellen we je in deze blog alles over de 12 verschillende profielen.

Waaruit bestaat een profiel in Human Design?

Ieder Human Design profiel bestaat uit twee cijfers. Deze cijfers corresponderen met een van de 6 lijnen uit de Hexagram. Het eerste getal staat voor de lijn uit jouw bewuste zon en het tweede getal voor de lijn uit jouw onbewuste zon. De energie uit deze twee lijnen bepalen samen hoe jij de wereld ervaart en hoe je vanuit die ervaring leert. Je vindt jouw profiel door jouw Human Design Chart via onze site te downloaden.

Je zult zien dat de lijn van jouw bewuste zon en aarde correspondeert met het eerste cijfer uit jouw profiel en dat de lijn van jouw onbewuste zon en aarde correspondeert met het tweede cijfer uit jouw profiel.

Jouw profiel in Human Design

Voor Projectors & Reflectors
Kijk eens naar de profielen van de mensen om je heen. Jij leert namelijk het beste door je te focussen op het begeleiden en de reflectie van de ander.

Voor Manifestors, Generators & Manifesting-Generators
Bestudeer jouw eigen profiel. Jij leert namelijk het beste door je te focussen op jezelf.

Het eerste cijfer uit jouw profiel

Het eerste cijfer is de bewuste lijn in jouw Human Design Chart. Dit cijfer, en de energie die daarbij hoort, is hetgeen van jouw persoonlijkheid wat jij heel duidelijk in jezelf ziet en ervaart. Deze energie vind jij prettig, je herkent het, het past bij je. Dit zijn de dingen die jij van nature bij je draagt en in jezelf herkent. Dit is jouw mind en de persoonlijkheid waar jij je van bewust bent.

Het tweede cijfer uit jouw profiel

Het tweede cijfer is de onbewuste lijn in jouw Human Design Chart. Dit cijfer gaat over jouw lijf, jouw onbewuste. Dit is de energie die andere mensen in jou zien, maar die jij zelf niet per se in jezelf herkent. Dit is jouw lijf. Het vertelt je hoe je lijf in elkaar zit en hoe jij als persoon werkt. Dit is ook waar jouw verborgen talenten en valkuilen in verstopt zitten.

Kijk in jouw profiel dus naar beide cijfers. In het eerste cijfer zal jij je waarschijnlijk het meest herkennen. Maar het tweede cijfer is nog veel interessanter, omdat hier soms nog wel de meeste groei in zit.

De 12 profielen in Human Design

De combinatie van 2 van de 6 lijnen uit de hexagram maken jouw profiel in Human Design. Deze combinaties leveren 12 verschillende profielen op.

1/3 - Investigating Experimentalist

 • Bewuste energie: 1 lijn - Genius Investigator
 • Onbewuste energie: 3 lijn - Changer

Het belangrijkste voor een 1/3 profiel is het creëren van een fundament van kennis. Dit kan kennis zijn die je hebt opgedaan vanuit boeken of studie, maar ook die je hebt opgedaan uit ervaringen. Een 1/3 kan opbloeien wanneer hij voor zichzelf een stabiel fundament heeft gebouwd waar hij altijd op kan terugvallen. De uitdaging voor een 1/3 is het vinden van een balans tussen het vergaren van meer kennis en het gewoon doen en zien waar het schip strand.

Ben je bang om fouten te maken of dat dingen niet zo uitpakken als dat je graag zou willen? Wees je bewust van het feit dat fouten maken bij jouw proces hoort. Daar leer je namelijk het meest van.

1/4 - Investigating Influencer

 • Bewuste energie: 1 lijn - Genius Investigator
 • Onbewuste energie: 4 lijn - Influencer

Als 1 lijn ben jij gemaakt op de diepte in te gaan en kennis te vergaren over de thema's die diep aan jouw hart liggen. Het is voor jou belangrijk om voldoende tijd voor jouw research te nemen en daarbij een tribe om je heen te verzamelen die klaar is om jouw kennis te ontvangen. Jij wordt een expert in jouw vakgebied wanneer je de juiste mensen om je heen hebt verzameld.

Voel jij je gesteund door jouw omgeving? Accepteert jouw omgeving het fundament wat jij met hen deelt? Wees je bewust dat jij hier bent om al jouw kennis en het fundament wat dat creëert te delen met jouw community. Het is belangrijk om de juiste mensen om je heen te verzamelen.

2/4 - Talented Influencer

 • Bewuste energie: 2 lijn - Natural Talent
 • Onbewuste energie: 4 lijn - Influencer

Herken je de push en pull van het alleen willen zijn tegenover het verlangen om te connecten met anderen? Het is belangrijk om een veilige omgeving te creëren waar je én alleen kunt zijn én ondersteund  wordt door jouw tribe. De interne processen van een 2 lijn hebben tijd en rust nodig, en jij hebt jouw 4 lijn community nodig om jou te laten zien wanneer het tijd is om jouw gifts met hen te delen.

Jouw community gaat jou laten zien waar jouw natuurlijke gifts liggen. Kijk eens naar waar anderen jou om hulp voor vragen. Welke talenten zien de mensen in jouw omgeving in jou? Geven die mensen je ook wat jij van hen nodig hebt?

2/5 - Talented Leader

 • Bewuste energie: 2 lijn - Natural Talent
 • Onbewuste energie: 5 lijn - Practical Leader

Jij kunt jouw natuurlijke talenten heel praktisch maken voor de mensen om je heen en voor het collectief. Hierdoor zal je zien dat mensen snel naar jou toe getrokken worden voor hulp. Wees je bewust van waar jij jouw energie aan uit wilt geven, en waar jij je op wilt focussen. Gebruik jouw strategie en autoriteit om te ontdekken wat of welk moment aligned is voor jou.

Jij bent gemaakt om alles wat jij van binnen leert te projecteren naar de buitenwereld en het collectief. Sta eens stil bij de dingen die jou makkelijk af gaan. Komen mensen naar jou toe voor specifieke oplossingen of problemen?

3/5 - Experimenting Leader

 • Bewuste energie: 3 lijn - Changer
 • Onbewuste energie: 5 lijn - Practical Leader

Als 3/5 zal je misschien herkennen dat veel mensen hun eigen verwachtingen op jou projecteren. Jij bent namelijk gemaakt om te leren vanuit ervaring en daarvoor een voorbeeld te zijn voor anderen. Omarm de ups en downs van jouw trial en error fase en het proces wat daarbij hoort. Wanneer je dat doet wordt jij magnetisch voor de wereld.

Hoe bewust ben jij van de wijsheid die jij uit jouw trial en error proces hebt gehaald? Welke bevindingen voelen voor jou aligned om in de wereld te zetten?

3/6 - Experimenting Role Model

 • Bewuste energie: 3 lijn - Changer
 • Onbewuste energie: 6 lijn - Wise Role Model

Jij bent gemaakt om te experimenteren en zelf te ontdekken wat wel niet voor je werkt. Aangezien een 6 lijn tot zijn 30e dezelfde energie heeft als een 3 lijn, staat de eerste 30 jaar van jouw leven helemaal in het teken van trial en error. Tot die tijd kan jij jezelf zien als een 3/3 profiel.

Na jouw 30e zal je een bepaalde rust in jezelf vinden, maar dit kan ook voor twijfel zorgen. Ga je door met jouw experiment? Of ga je je focussen op het creëren van meesterschap over waar jouw hart sneller van gaat kloppen? Het kan zijn dat het voelt alsof jij veel ruimte nodig hebt om jouw rol in te nemen. Neem die ruimte ook. Wanneer jij namelijk leert om alle lessen uit jouw experimenten te gaan omarmen, gaan anderen jou zien voor de wijsheid die jij in je hebt.

4/1 - Influencing Investigator

 • Bewuste energie: 4 lijn - Influencer
 • Onbewuste energie: 1 lijn - Genius Investigator

Jij weet wie je bent. Jij hebt een natuurlijk kompas wat je vertelt wat wel en niet aligned is voor jou. Jouw leven gaat helemaal over het vasthouden aan de dingen die voor jou werken en jezelf toestaan om je daarin te verdiepen. Het is okay om veranderingen op jouw eigen tempo door te voeren in jouw leven.

Spendeer je genoeg tijd aan de dingen die je nieuwsgierig maken? Hoe zou je jouw proces met jouw community kunnen delen, ook als het nog niet af is? Jij bent gemaakt om van binnen naar buiten te werken, en vanuit jouw expertise een verschil te maken in jouw community. Heb je het gevoel dat je vast zit of dat je jouw passie bent verloren? Kijk dan naar de gate in jouw bewuste zon, deze is extra belangrijk voor je.

4/6 - Influencing Role Model

 • Bewuste energie: 4 lijn - Influencer
 • Onbewuste energie: 6 lijn - Wise Role Model

In jouw leven gaat het allemaal om wat er buiten jou gebeurt. Maar het is ook juist voor jou om je te blijven focussen op jouw eigen proces. De eerste 30 jaar van jouw leven staan in het teken van experimenteren. Dat gebeurt vooral in relaties en vriendschappen. Het kan zijn dat je het ene moment alleen wilt zijn en het volgende moment het liefst onder de mensen bent. Dat hoort er bij. Realiseer je dat jouw community, jouw tribe, wellicht verandert zolang je door de drie fases van jouw leven heen gaat.

Sta jezelf toe om los te laten wat en wie er niet langer bij jou past. Hoe kan jij ruimte maken voor de mensen die klaar zijn om jouw wijsheid te ontvangen? Het is belangrijk dat jij de erkenning niet buiten jezelf zoekt. Erken jezelf in alles wie jij bent en wat je doet en omring je met mensen die datzelfde in jou zien.

5/1 - Leading Investigator

 • Bewuste energie: 5 lijn - Practical Leader
 • Onbewuste energie: 1 lijn - Genius Investigator

Jij houdt van verandering, uitdaging, het tegen de stroom inzwemmen en het nemen van een risico als dat nodig is. Jij hebt een magnetische energie die anderen laat verlangen met jou samen te werken. Blijf vragen stellen en word een expert in het gebied waar jij de meeste impact wilt maken.

Welke problemen lost jouw fundament van kennis op voor de wereld? Een 5/1 lijkt heel erg op een 4/1 met als verschil dat een 5/1 op een veel grotere schaal impact mag maken. Jij bent gemaakt om van binnen naar buiten te werken, en vanuit jouw expertise een verschil te maken in de wereld.

5/2 - Leading Talent

 • Bewuste energie: 5 lijn - Practical Leader
 • Onbewuste energie: 2 lijn - Natural Talent

Van nature heb jij het verlangen om jouw natuurlijke gaven met de wereld te delen. Maar hoe fijn je het ook vindt om vaak onder de mensen te zijn, de 2 lijn in jouw profiel heeft genoeg me-time nodig. Alleen op die manier kun jij ontdekken welke natuurlijke gifts jij al jouw hele leven bij je draagt.

Jij bent gemaakt om jouw natuurlijke talenten met de wereld te delen. Jouw energie is praktisch en gefocust, maar vergeet vooral niet om de tijd te nemen om te ontdekken welke dingen voor jou aligned zijn. Dit doe je door naast jouw leiderschapsrol, ook voldoende tijd voor jezelf te nemen en jouw hermit mode te eren als je daar aan toe bent. Waar ben je zelf echt briljant in? Wat kan jij doen om jezelf meer te erkennen?

6/2 - The Wise Natural Talent

 • Bewuste energie: 6 lijn - Wise Role Model
 • Onbewuste energie: 2 lijn - Natural Talent

Tot jouw 30e staat jouw leven in het teken van experimenteren. Jij bent gemaakt om fouten te maken en daarvan te leren, ook al zou jouw 2 lijn zich bij iedere fout liever verstoppen. Na jouw 30e komt er een tijd van heling waarin jij alle lessen uit de eerste fase mag integreren. Jij bent gemaakt om een rolmodel te zijn. Omarm ook deze fase van jouw leven.

Jij bent gemaakt om jouw talenten te ontdekken en daar meesterschap over te ontwikkelen. Op de weg naar meesterschap kan jij anderen inspireren vanuit jouw proces. Maar het kan een uitdaging zijn om jouw natuurlijke genialiteit  te ontdekken. Wat zien anderen in jou? Waar erkennen ze jou in jouw kracht? Neem de tijd om alleen te zijn en te ontdekken wat er klaar ligt voor jou.

6/3 - The Wise Experimentalist

 • Bewuste energie: 6 lijn - Wise Role Model
 • Onbewuste energie: 3 lijn - Changer

Net als de 3/6 leef jij de eerste 30 jaar van jouw leven als een 3/3 profiel. Hier komt een hoop trial en error bij kijken, zowel bij interne als externe processen. In de tweede fase zal je merken dat er meer rust en gronding in jouw leven komt, maar experimenteren blijft altijd een onderdeel van jou. Zeker in de latere fases komen verantwoordelijkheid en wijsheid van nature. Jij mag jezelf uitnodigen om te leren omgaan met de natuurlijke ups en downs van het leven.

Jouw leven is een groot proces van trial en error, zeker de eerste 30 jaar. Je zal merken dat er constant nieuwe uitdagingen op jouw pad verschijnen. Eer je deze? Of loop je er voor weg? En geef je jezelf voldoende rust om na deze uitdagingen weer terug bij jezelf te komen?

Meer weten over de verschillende lijnen in jouw profiel? Lees dan zeker deze blog!

Verschillende energieën in de lijnen en profielen in Human Design

Naast jouw profiel heeft iedere gate in jouw Human Design chart zijn eigen lijn. Deze lijn bepaalt hoe de energie van die gate zich uitdrukt in jouw leven. Sommige mensen zijn bij design meer gefocust op hun eigen ontwikkeling en energie, en andere mensen op de energie in relaties met anderen. Iedere lijn en profiel in Human Design heeft zijn eigen energie.

 • De lijnen 1, 2 & 3 gaan over intrapersonal energie (Energie en ervaringen in relatie tot jezelf, focus op jezelf)
 • De lijnen 4, 5 & 6 gaan over transpersonal energie (Energie en ervaringen in relatie tot anderen, focus op de ander)

Unieke profielen

 • Een 1/3 profiel gaat volledig over intrapersonal energie;
 • Een 4/6 profiel gaat volledig over transpersonal energie;

Transpersonal & Intrapersonal energie in jouw Human Design Profiel

Wanneer het eerste getal in jouw profiel (bewuste lijn) LAGER is dan het tweede getal in jouw profiel (onbewuste lijn) dan heeft de intrapersonal energie (focus op jezelf energie) de overhand, jouw incarnation cross is in dit geval een “Right Angle Cross”

Wanneer het eerste getal in jouw profiel (bewuste lijn) HOGER is dan het tweede getal in jouw profiel (onbewuste lijn) dan heeft de transpersonal energie (focus op de ander energie) de overhand, jouw incarnation cross is in dit geval een “Left Angle Cross”

De enige uitzondering op deze regel is het 4/1 profiel. Mensen met een 4/1 profiel hebben dan ook geen Left of Right Angle Cross, maar een Juxtaposition Cross. Lees hier meer over het Incarnation Cross.

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

 • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
 • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
 • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
 • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
 • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
 • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
 • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
 • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
 • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?