Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

De rol van strategie en autoriteit in Human Design

Heb je ooit geworsteld met het vinden van jouw plek in de wereld? Dan kan Human Design de oplossing zijn waar je naar zoekt. Human Design helpt je niet alleen bij het leiden van een fijner leven, maar het kan je ook begeleiden bij het opzetten van een bedrijf dat perfect past bij jouw unieke blauwdruk!

Strategie in Human Design

Je strategie is een cruciaal onderdeel van je Human Design. Het helpt je om op de juiste manier te navigeren door de wereld. Er zijn vier hoofdstrategieën, één voor elk van de vier Human Design-types: Manifestor, Generator, Projector en Reflector.

Daarnaast is er een vijfde subtype, de Manifesting Generator, die een combinatie vormt van twee types.
Elke strategie werkt op een specifieke manier die aansluit bij de unieke energie- en besluitvormingsprocessen van elk type.

Manifestor strategie

De strategie van een Manifestor is om de mensen om hen heen te informeren voordat ze iets gaan doen. Dit houdt in dat ze anderen op de hoogte brengen van wat ze gaan doen voordat ze actie nemen. Door dit te doen, kunnen Manifestors enorme weerstand voorkomen. Wanneer Manifestors namelijk spontaan dingen doen, zonder de mensen om hen heen te informeren, kan dit leiden tot boosheid en weerstand.

Dit heeft allemaal te maken met de aura van een Manifestor. Deze is gesloten en afstotend. Klink misschien gek, maar wat dit eigenlijk betekent is dat mensen je niet kunnen lezen. Ze weten niet wat jij gaat doen, voordat jij de actie neemt. Maar jij als Manifestor hebt ontzettend veel impact op anderen, vaak zonder dat je het doorhebt.

Door de mensen om je heen te informeren weten ze waar ze zich op moeten voorbereiden. Je vertelt ze wat er in jouw aura gebeurt, omdat de mensen om je heen daar geen idee van hebben. Door jouw strategie van informeren te volgen, kun je weerstand vermijden, wat jouw leven als Manifestor enorm kan verbeteren!

De mensen die je willen helpen kunnen ondersteuning bieden. En de mensen die er niets mee te maken hebben, kunnen een stapje terug doen. Waardoor de weg voor jou als manifestor smooth sailing is in plaats van een obstacle run ;). Wil je meer weten over hoe jij als Manifestor werkt in jouw bedrijf? Klik dan hier.

Generator strategie

De strategie van een Generator is om te responderen op het leven. Generators moeten totdat ze een respons krijgen op iets wat in hun externe omgeving komt (zoals vragen, aanbiedingen ect.) en luisteren naar hun innerlijke sacrale respons om te bepalen of het gezond voor hen is om ergens energie in te steken. Als hun sacraal een positieve respons heeft, geeft het eigenlijk aan 'hier heb ik energie voor'.

Door te responderen op wat naar jou toekomt in plaats van zelf te initiëren, kunnen Generators hun energie besteden op een manier die hen voldoening geeft. Wil je meer weten over hoe jij als Generator werkt in jouw bedrijf? Klik dan hier.

Projector strategie

De strategie van een Projector is om te wachten op de uitnodiging. Dit betekent dat Projectors moeten wachten tot anderen hen erkennen en uitnodigen om hun inzichten en begeleiding te delen. Door te wachten op uitnodigingen kunnen ze hun adviezen en begeleiding geven aan mensen die er daadwerkelijk voor openstaan. Mensen die hun inzichten ook écht waarderen.
 
De Projector heeft de gave van anderen zien. Ze zijn er ontzettend goed in om anderen te begeleiden en te helpen. Alleen wanneer ze ongevraagd advies gaan geven, zal de ander er niets mee doen. Vervolgens wordt de Projector bitter omdat zijn of haar advies niet gewaardeerd wordt. Dit wil je voorkomen door te wachten op een uitnodiging voordat je stappen zet of advies geeft. Wil je meer weten over hoe jij als Projector werkt in jouw bedrijf? Klik dan hier.

Reflector strategie

De strategie van een Reflector is om een hele maancyclus te wachten voordat ze grote beslissingen nemen. Dit gaat om een periode van 28 dagen. Voor Reflectors is het belangrijk om deze 28 dagen te wachten om verschillende perspectieven te krijgen en te zien hoe hun gevoelens en inzichten gedurende de maand veranderen.

De reflector chart wordt namelijk beïnvloed door de maan. Terwijl de maan gedurende de maand in andere gates staat, zal ook de Reflector chart op dat moment veranderen. Dit betekent niet dat hun Human Design chart opeens anders is, het is alleen zo dat ze sterk beïnvloed worden door de transits op dat moment. Ze kunnen dan even ervaren hoe het is om die definitie te hebben.

Wanneer de maanstand weer verandert, verandert ook hun energie mee. Maar hoe ga je hiermee om als deze strategie zo anders is dan alles wat je eerder hebt geleerd? Check deze blog om er meer over te leren.

Manifesting Generator strategie

De strategie van een Manifesting Generator is een mix van de Manifestor en Generator strategieën. Ze moeten eerst responderen op dingen in hun omgeving en daarna anderen informeren voordat ze actie nemen. Dit zorgt ervoor dat Manifesting Generators weerstand in hun leven vermindert en hun energie beter kan stromen.

Ondanks dat de Manifesting Generator Manifestor kwaliteiten heeft, is het geen Manifestor. Ze zijn dan ook, net als de Reflector, Projectors en Generators, niet gemaakt om zelf te initiëren. Dit geldt ook voor hun werk in het bedrijfsleven. Eerst responderen, daarna informeren. Wil je weten hoe de Manifesting Generator werkt in een bedrijf? Klik dan hier.
 
Het volgen van je strategie helpt je om te omarmen wie je echt bent en keuzes te maken die leiden tot een leven die past bij jou. Dit geldt ook voor het opzetten van een bedrijf – door je strategie te volgen, kun je een bedrijf opbouwen dat veel beter aansluit bij wie je bent en wat je te bieden hebt. Door je strategie te snappen en toe te passen in je dagelijkse leven en bedrijf, kun je meer succes, tevredenheid en rust ervaren. 

Autoriteit in Human Design

Naast strategie is autoriteit ook super belangrijk in Human Design. Autoriteit gaat over de innerlijke besluitvormingsprocessen die je helpen om keuzes te maken die passen bij wie je echt bent. Het is als het ware de manier om door het leven te navigeren en beslissingen te nemen die aansluiten bij jezelf, niet bij wie je denkt te moeten zijn. Het is als een intern kompas dat je helpt te bepalen welke keuzes goed voor je zijn en welke niet. Door je autoriteit te volgen, kun je de weerstand in je leven een heel stuk verminderen.

Er zijn twee soorten autoriteit: inner authority en outer authority. Jouw innerlijke autoriteit is de beslissingsstrategie die je hebt, gebaseerd op de gedefinieerde centra in jouw persoonlijke Human Design chart. Dit is de autoriteit die je volgt wanneer je keuzes maakt in jouw leven.

Je innerlijke autoriteit wordt bepaald door je unieke Human Design chart, die is gebaseerd op je geboortedatum, -tijd en -plaats. In je chart zie je negen centra, die elk iets zeggen over hoe jouw energie van nature werkt. Sommige centra zijn "gedefinieerd" (ingekleurd), terwijl andere "ongedefinieerd" (wit) zijn. Je autoriteit wordt bepaald door welke van deze centra in jouw chart gedefinieerd en ongedefinieerd zijn. Elke autoriteit heeft zijn eigen proces en manier van werken, waardoor een individu weet wat juist voor diegene is en wat niet.

Het mooie van het volgen van je autoriteit is dat het je helpt om een leven en een bedrijf op te bouwen die echt passen bij wie jij bent. Het gaat niet alleen om het nemen van de "juiste" beslissingen, maar ook om het leven te creëren dat in lijn ligt met wat écht goed voor je is en wie jij bent. Het haalt in die zin een last van je schouders af omdat je niet meer hoeft te voldoen aan wat anderen van je verwachten. Het geeft je de vrijheid om je eigen pad te bewandelen, ook als dit buiten de verwachtingen van de maatschappij is. Dat is de kracht van het volgen van je autoriteit.

Door je autoriteit te volgen, kun je met vertrouwen en gemak beslissingen nemen, omdat je weet dat je handelt vanuit je true self. Dit geldt voor zowel je persoonlijke leven als voor je bedrijf. Als je je autoriteit gebruikt om zakelijke beslissingen te nemen, zul je merken dat je bedrijf steeds beter gaat aansluiten bij wie jij bent. Je kiest letterlijk wat goed voor jou is, in plaats van te doen wat anderen zeggen. Vaak komt er weerstand in een bedrijf doordat er stappen worden gezet die totaal niet passen bij de ondernemer. Door je strategie en autoriteit te volgen, kun je die weerstand verminderen.

Toepassen van strategie en autoriteit in je bedrijf

Nu je snapt hoe belangrijk strategie en autoriteit in Human Design zijn, vraag je je misschien af hoe je deze in je bedrijf kunt toepassen. Human Design kan best overweldigend zijn, want er is zoveel informatie. Believe me, we get it. Dit is wat we je aanraden om mee te beginnen als je je leven en bedrijf volgens jouw Human Design wilt inrichten.

Start met het leren over je energietype en strategie. Het is belangrijk om eerst je eigen energietype en strategie te snappen, omdat je dan het fundament van jouw energie gaat leren begrijpen. Je krijgt inzicht in hoe je het beste kunt handelen, hoe jouw unieke energie werkt en wat goed is voor jou en jouw bedrijf. Dit legt de basis voor een beter begrip van jouw aura en energie. Vaak komen hier al grote doorbraken uit doordat het je dingen laat zien die jij zelf al heel lang voelt. Alleen al meer weten over je energietype kan je veel helderheid geven over wie je bent en hoe je gemaakt bent om te zijn. Dit vormt het fundament voor de rest van jouw Human Design experiment.

Na het leren over je type en strategie, is het tijd om je autoriteit te leren kennen en gebruiken. Net als bij het kennen van je type en strategie, is dit een fundamentele stap in het proces van het belichamen van jouw design. Het helpt je in contact te komen met je innerlijke besluitvormingsmechanismen en zorgt ervoor dat je beslissingen passen bij wie jij bent (en jouw Human Design). Het laat je zien wat goed voor je is en brengt je terug naar jouw waarheid. Want daar draait Human Design om: jij bent de enige die voelt wat goed voor je is. Jij bent jouw eigen autoriteit. Door meer te weten te komen over je autoriteit, kun je experimenteren met wat voor jou werkt en wat jouw waarheid is.

Als je eenmaal bekend bent met je type, strategie en autoriteit, is het tijd om dit toe te passen in je bedrijf. Gebruik je kennis van je strategie en autoriteit bij het nemen van beslissingen in je bedrijf. Dit kan gaan over het kiezen van een bedrijfsmodel, het aannemen van medewerkers of het bepalen van je contentstrategie. Hierin zijn er twee manieren om dit aan te pakken. Of je gaat rustig beginnen met kleine stapjes en geeft jezelf de tijd om het rustig uit te proberen. Of je gaat meteen radicaal dit experiment in en gaat volledig je bedrijf runnen vanuit je strategie en autoriteit. Zelf hebben wij dit laatste gedaan, want hé, we doen het goed of we doen het niet ;).

Door je strategie en autoriteit in Human Design toe te passen in je bedrijf, kun je een bedrijf opbouwen dat niet alleen succesvol is, maar ook echt past bij wie je bent en wat je van nature te bieden hebt. Dit kan leiden tot een succesvoller leven en bedrijf. Maar onthoudt hierbij ook weer om geduldig te zijn en te vertrouwen op het proces.

Het volgen van je strategie en autoriteit in Human Design vraagt om geduld en vertrouwen. Soms kan het even duren voordat je de resultaten ziet van het volgen van je strategie en autoriteit. Vertrouw op het proces en weet dat je op de goede weg bent. Het wordt niet voor niets het Human Design Experiment genoemd. Het is letterlijk een experiment met jezelf waarin jij gaandeweg dingen over jezelf gaat leren, maar dat heeft wel tijd nodig. 

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

  • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
  • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
  • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
  • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
  • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
  • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
  • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
  • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
  • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?