Vind je deze blog interessant? Deel hem vooral op jouw socials!

Wat zijn Instagram Reels en hoe vergroten ze jouw bereik?

Wat is instagram reels?

Tegenwoordig zie je op Instagram veel over Reels voorbijkomen. Maar wat houdt dit nu precies in?

Reels zijn korte video’s van ongeveer 15-20 secondes waarbij leuke content gedeeld kan worden waar jouw volgers op kunnen reageren. Dit kan gaan over:

 • iets tofs wat jij hebt gecreëerd;
 • een reis die je hebt gemaakt;
 • tips en tricks die je kunt geven;
 • een dag in je leven.

Een Reel is een mooie mogelijkheid om een soort YouTube video of vlog in een kleinere vorm te delen. Deze vermakelijke filmpjes geven een laagdrempelige mogelijkheid voor bezoekers van je pagina om jou beter te leren kennen. Reels hebben tevens een apart tabblad op jouw profiel, je kunt ze vinden naast je reguliere feed in de balk onder je bio en hoogtepunten.

Waar komen Reels vandaan?

Instagram Reels zijn eigenlijk een beetje gekopieerd van TikTok, een groot platform dat enorm gegroeid is de afgelopen tijd. Op TikTok kun je simpelweg korte video’s delen die reacties kunnen krijgen, gedeeld en geliket kunnen worden. Aangezien video’s het vrijwel altijd beter doen dan foto’s, is het voor Instagram heel aantrekkelijk om hier gebruik van te maken. Instagram heeft daarom besloten dit initiatief te integreren in het platform en zo zijn de Reels ontstaan.

Hoe kunnen Reels jouw bereik vergroten?

Instagram is Reels momenteel heel erg aan het pushen, ofwel naar voren aan het duwen. Aangezien het een nieuwe functie is, wil Instagram graag dat het veel gebruikt worden en dat Reels ‘normaal’ worden op Instagram.

Bij Facebook zie je bijvoorbeeld dat er weinig bereik is. Wanneer je hier een foto op plaatst, zal deze foto bij weinig mensen op hun tijdlijn verschijnen. Als je een Reels post, zal deze juist bij veel van jouw volgers op hun tijdlijn komen! Puur omdat Instagram van Reels een prioriteit heeft gemaakt.
De explore page is de pagina die je ziet onder de zoekbalk van Instagram. Normaal gesproken is het vrij lastig om hierop te komen, maar door gebruik te maken van Reels wordt het veel makkelijker voor jouw post om terecht te komen op deze pagina. Het posten van een Reel kan er dus voor zorgen dat jouw bereik veel groter wordt. Een klein account dat een Reel post, kan plotseling duizenden views krijgen. Door het consistent plaatsen van deze Reels wordt jouw bereik veel groter: mensen zien je immers telkens voorbijkomen!

Maaarrrrr: het moet wel bij je passen!

Wij zien zelf genoeg redenen om Reels in te zetten en zijn zelf ook nog bezig met experimenteren op dit gebied. Als dit iets voor jou is, raden wij het je enorm aan om hiermee lekker te gaan knallen. Wanneer dit niets voor jou is, het niet bij je past en je doodangsten voelt wanneer je alleen al denkt aan het opnemen van een video, kun je er beter niet mee gaan beginnen! Wellicht is er iets anders waar jij je op kunt gaan focussen 🙂

Wij geloven er heel erg in dat je dingen moet doen die bij jou passen en waarvan je denkt dat je het leuk gaat vinden om uit te proberen. Mocht je wel geïnteresseerd zijn in het maken van video’s en wil je zichtbaarder zijn, dan is Instagram Reels een hele mooie optie voor jou om dit in praktijk te brengen!

Lees onze nieuwste blogs

MEER LEREN OVER JOUW HUMAN DESIGN & WAT HET BETEKENT?

Dan raden wij aan om te starten met een Human Design Report.

Dit is een digitaal document van 60-100 pagina’s (afhankelijk van jouw chart) die je praktische en begrijpelijke informatie geeft over jouw Human Design. Een handboek voor jouw Human Design experiment om te gaan leren & leven naar jouw Human Design.

In jouw report leer je over:

 • Informatie over je energietype en hoe je hiernaar kan leven in de praktijk
 • Je strategie; hoe je alignment en succes creëert 
 • Je innerlijke autoriteit; hoe jij van nature gemaakt bent om beslissingen te maken
 • Jouw profiel & op welke manier dit in relaties werkt
 • Definitie; je werkflow en hoe je energie door je chart heen stroomt
 • Uitleg over al jouw gedefinieerde centrums en wat ze voor jou betekenen 
 • Uitleg voer al jouw ongedefinieerde centrums en welke wijsheid je hieruit kan leren
 • Uitleg over al je gedefinieerde channels en welke talenten die met zich mee brengen
 • Uitleg over al je gedefinieerde gates en wat ze betekenen voor jouw leven

Wanneer je jouw report vandaag besteld. Ontvang je 'm binnen 24-72 uur in je mailbox!

Chat openen
Hulp nodig?
Hi! Team Twin2win hier👋
Hoe kunnen we je helpen?